Börsen öppnar nedåt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börsen öppnar nedåt

Börsen

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent. Bland de mest omsatta aktierna backar fastighetsbolaget SBB med 1,2 procent och värmepumpstillverkaren Nibe Industrier med 2,1 procent.

Bland de mest omsatta aktierna backar fastighetsbolaget SBB med 1,2 procent och värmepumpstillverkaren Nibe Industrier med 2,1 procent.

Automationskoncernen ABB har inför börsöppningen gett besked om ett stort återköpsprogram som inleds nästa vecka. Aktien stiger 0,3 procent.

Spelutvecklaren Embracers aktie lyfter 5 procent efter uppgörelsen om att sälja Gearbox Entertainment för 460 miljoner dollar (motsvarande 4,9 miljarder kronor) till Take-Two Interactive Software.

Börserna på Wall Street avslutade uppåt i onsdags, med S&P500-index på en historiskt hög nivå efter ett kurslyft på 0,9 procent.

Den asiatiska handeln under natten till torsdagen har präglats av valutaturbulens i Japan, där yenen har fallit till den lägsta nivån på 30 år och det spekuleras i om japanska myndigheter ska ingripa med interventioner på valutamarknaden för att stärka kursen.

Kronan fortsätter pressas något efter Riksbankens förhållandevis mjuka räntebesked i onsdags. En dollar kostar 10,67 kronor, medan euron går på 11,52 kronor.

Stockholmsbörsen, som stänger klockan 13 på skärtorsdagen, stängde i onsdags på en oförändrad nivå. Med nedgången på 0,1 procent ligger OMXS-index sedan årsskiftet på plus 7,4 procent.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt