Börsveckan: Köpvärd duo – och en aktie du absolut borde sälja nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsveckan: Köpvärd duo – och en aktie du absolut borde sälja nu

Börsveckan:

Den senaste utgåvan av Börsveckan innehåller köpråd för Guideline Geo och Embellence, medan tidningen råder till försiktighet för Byggpartner, Storytel och Advenica. Dessutom föreslår tidningen att det är dags att sälja aktier i Engcon.

  • Guideline Geo och Embellence får köpråd från Börsveckan.
  • Byggpartner, Storytel och Advenica får rådet att avvakta.
  • Engcon får säljråd efter en svag bokslutsrapport.

Guideline Geo, geoteknikföretaget, noterade en stark tillväxt och överträffade sina finansiella mål under 2023, efter flera år av svag lönsamhet. Detta har lett till att Börsveckan anser att aktien är attraktivt värderad och ger ett köpråd.

Embellence, heminredningsbolaget, hanterade 2023 väl och har potential för ytterligare tillväxt. Börsveckan upprepar sitt köpråd från 2022 för detta bolag.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvaktande råd och säljråd från Börsveckan

Byggpartner har omvandlats från ett litet välskött byggbolag till ett företag med stora förvärv och förluster de senaste åren. Börsveckan råder till försiktighet och föreslår att investerare fortsätter att avvakta med aktien.

Storytel, ljudboksbolaget, har gjort en imponerande uppryckning under 2023 och förväntas göra ytterligare framsteg under 2024. Trots detta väljer Börsveckan att sänka rådet till avvakta, efter en avkastning på nästan 70 procent sedan det senaste köprådet.

Advenica, det lilla cybersäkerhetsbolaget, har haft svårt att nå lönsamhet under flera år. Trots förbättrade möjligheter tack vare Nato-tillträdet, väljer Börsveckan att fortsätta avvakta med aktien.

Engcon, industribolaget, levererade en svag bokslutsrapport i februari. Trots detta har aktien inte drabbats så mycket. Börsveckan anser att aktien är övervärderad och ger, precis som Dagens industri, ett säljråd.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Guideline Geo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt