Börsveckan synar investmentbolagen: Tre köpråd – men sälj denna duo direkt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsveckan synar investmentbolagen: Tre köpråd – men sälj denna duo direkt

Börsveckan

I den senaste utgåvan analyserar Börsveckan 14 investmentbolag och ger tre köpråd samt två säljråd. Investor, Spiltan och VNV Global får köpråd medan Latour och Öresund får säljråd. För övriga bolag ges rådet att avvakta.

  • Investor, Spiltan och VNV Global får köpråd.
  • Latour och Öresund får säljråd.
  • Övriga bolag får rådet att avvakta.

Börsveckan har analyserat 14 investmentbolag och kommit fram till att Investor, Spiltan och VNV Global är köpvärda. Tidningen anser att dessa bolag har potential att leverera god avkastning till sina aktieägare. Samtidigt får Latour och Öresund säljråd på grund av höga substanspremier och svag utveckling.

Investor, Spiltan och VNV Global får köpråd

Investor ses som ett stabilt val med en portfölj av starka innehav som har presterat väl. Trots några eftersläntrare i portföljen ser tidningen fortsatt potential. "Att köpa Investor och stoppa långt in i byrålådan är sällan fel", konstaterar Börsveckan.

VNV Global har haft det tufft de senaste åren men har nu två viktiga innehav i Blabla Cars och Voi som ser lovande ut. Med en substansrabatt på cirka 45 procent anser tidningen att aktien är köpvärd, men poängterar att risken är hög.

Spiltan har gjort rätt val de senaste åren och har minskat sin tidigare stora exponering mot spelbolaget Paradox. Tidningen anser att aktien är intressant och skriver att "kommande återköp realiserar också aktieägarvärde så vi behåller köprådet".

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Latour och Öresund får säljråd

Latour har en historik av goda resultat men substanspremien på 45 procent anses för hög. "Nej, Latour valde vi att sätta sälj på ifjol och givet aktiens uppgång är aktien en given säljkandidat även i år", skriver tidningen.

Öresund har haft en aktiekurs som släpat efter index och tidningen anser att portföljen behöver en omstrukturering. "Att betala en substanspremie på 8 procent känns inte rimligt. Det är också en portfölj som är ganska lätt att replikera genom att köpa innehaven på börsen. Sälj", avslutar Börsveckan.

Vi på Börskollen följer dessa rekommendationer noga och uppdaterar er om eventuella förändringar i marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Investor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt