Börsveckans senaste råd: Köp dessa tre aktier – men avvakta och sälj här
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Börsveckans senaste råd: Köp dessa tre aktier – men avvakta och sälj här

Börsveckans

Den senaste utgåvan av Börsveckan ger investeringsråd till sina läsare. Tidningen rekommenderar köp av aktier i specialstålbolaget Alleima, välfärdsteknikbolaget Careium och spelbolaget Kambi. Däremot råder de till avvaktande hållning för polymerkoncernen Hexpol och e-handelsföretaget Boozt, och föreslår försäljning av aktier i Nordisk Bergteknik.

Köpråd och starka resultat

Alleima, som nyligen rapporterade positiva siffror för tredje kvartalet, får köpråd från Börsveckan. Tidningen påpekar att bolaget har en stark balansräkning, vilket ger handlingsutrymme under ekonomiskt utmanande tider. Värderingen är enligt tidningen inte heller för hög.

Även Careium, som har lyckats bryta en negativ bruttomarginaltrend och genomfört interna förbättringar under det senaste året, får köpråd. Börsveckan ser ett lovande framtidspotential i bolaget.

Köpråd ges också till Kambi, trots att de närmaste kvartalen förväntas vara svaga på grund av betydande kundförluster. Tidningen tror att det värsta är över och ser stor potential på lång sikt.

Detta skriver Börsveckan, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvakta och säljråd

Nordisk Bergteknik, ett företag verksamt inom berghantering och grundläggning, får säljråd från Börsveckan. Bolaget rapporterade en svag tredje kvartalsrapport och tidningen anser att både skuldsättningen och värderingen är för höga.

Hexpol, som visade ett starkt resultat för tredje kvartalet, får ändå rådet att avvakta. Börsveckan ser inga tecken på större tillväxt eller lönsamhet på ett års sikt.

Slutligen rekommenderar Börsveckan sina läsare att avvakta med e-handelsföretaget Boozt. Trots en svag detaljhandelsmarknad och stark tillväxt det senaste kvartalet, väljer tidningen att avvakta och se hur bolaget utvecklas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alleima

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt