Bostadsutvecklaren får finansieringspaket – lämnas med tung skuldbörda
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Bostadsutvecklaren får finansieringspaket – lämnas med tung skuldbörda

Bostadsutvecklaren

Bostadsutvecklaren Bonava ser en kraftig nedgång på börsen efter beskedet om ett finansieringspaket framtaget av aktieägare, banker och obligationsägare. Paketet, som innebär en tyngre skuldbörda för bolaget, ger Bonava andrum fram till 2027. Detta enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Finansieringspaketet inkluderar en företrädesemission på över 1 miljard kronor.
  • Bonava kan nu ses som en bostadsutvecklaroption med stor hävstång mot ett scenario med lägre räntor och en återupplivad nyproduktionsmarknad.

Finansieringspaketet innehåller bland annat en företrädesemission på mer än 1 miljard kronor. Detta kan enligt Affärsvärlden göra att Bonava ses som en bostadsutvecklaroption med stor hävstång mot ett scenario där lägre räntor kan leda till en upplivning av nyproduktionsmarknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analysens slutsats

Affärsvärlden avslutar sin analys med att konstatera att Bonavas situation, trots finansieringspaketet, inte lockar till köp av aktier. Tidningen förblir neutral i sin ställning till bolaget. De skriver: "Det gör Bonava till en option med rejäl hävstång mot ett scenario där lägre räntor väcker nytt liv i nyproduktionsmarknaden. Oss lockar det dock inte tillräckligt för att vi ska känna något köpsug kring aktien. Vi förblir neutrala".

Om Bonava

Bonava är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 9896st ägare hos Avanza samt 2148st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Bonava är verksamma inom fastighetsbranschen. Störst specialisering återfinns inom bostadsutveckling, där verksamheten drivs återfinns inom norra Europa via egna ingenjörer, arkitekter och designers. Bolaget avser att vara delaktiga i hela värdekedjan, från förvärv av mark till försäljning, produktion och kundservice. Bonava kom till som ett självständigt bolag under 2016, med tidigare rötter inom NCC. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Bonava

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt