Bonava B (BONAV B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Bonava B aktie

BONAV B  

Bonava är verksamma inom fastighetsbranschen. Störst specialisering återfinns inom bostadsutveckling, där verksamheten drivs återfinns inom norra Europa via egna ingenjörer, arkitekter och designers. Bolaget avser att vara delaktiga i hela värdekedjan, från förvärv av mark till försäljning, produktion och kundservice. Bonava kom till som ett självständigt bolag under 2016, med tidigare rötter inom NCC. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Bonava B tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Fastighetsbolag. Bolaget har ett börsvärde på 11 029 MSEK, en omsättning på 15 586 MSEK och med ett resultat på 725 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Bonava B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Bonava B (BONAV B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Bonava B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern BONAV B. Aktien har ett P/E-tal på 15.2 och P/S-tal på 0.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Bonava B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Bonava B senaste utdelning är 5.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Bonava B Avanza – se aktiekurs idag

Se Bonava B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Bonava B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Bonava B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Bonava B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Bonava B

Bonava B

TickerBONAV B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschFastighetsbolag
Börsvärde11 029 MSEK
Omsättning15 586 MSEK
Vinst725 MSEK
P/E15.2
P/S0.7
Utdelning5.3 SEK
Direktavkastning5.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Bonava B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Bonava B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter