Danske Bank behåller köp på H&M
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Danske Bank behåller köp på H&M

Danske

Danske Bank har upprepat sin köprekommendation för klädbolaget H&M inför bolagets Q2-rapport som släpps den 27 juni. Banken förväntar sig en positiv rapport och ser tecken på förbättrad försäljningstillväxt och marginaler.

  • Danske Bank förväntar sig ökad försäljningstillväxt för H&M under Q2.
  • Förbättrade bruttomarginaler kan leda till ökat rörelseresultat.
  • Danske Bank behåller sin riktkurs på 205 kronor.

Förväntningar på försäljningstillväxt

Danske Bank förutspår att H&M kommer att presentera en ökad försäljningstillväxt för hela kvartalet, med en ökning på 4 procent jämfört med en ökning på 2 procent i mars. Denna tillväxt drivs av en förbättrad efterfrågan i Europa samt förbättringar inom damkläder.

Marginalförbättringar och resultat

Förbättringar i bruttomarginalen, som förväntas öka med 3,3 procentenheter, tros leda till en expansion av rörelseresultatet med 50 procent på årsbasis för kvartalet. Detta skulle vara ytterligare ett steg mot H&M:s målsatta marginal på 10 procent, enligt Danske Bank.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Marginalmål och prognoser

Trots de positiva prognoserna tror Danske Bank inte att H&M kommer att nå sitt marginalmål på 10 procent för 2024. Marknadens förväntningar har dock stigit från 8,3 procent före Q1-rapporten till nuvarande 9 procent. Danske Banks egen prognos ligger på 9,1 procent.

Vi på Börskollen noterar att Danske Bank behåller sin riktkurs på 205 kronor, vilket visar fortsatt förtroende för H&M:s framtida utveckling.

Börskollen om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HM B på Large Cap. Hennes & Mauritz verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 90337 st ägare hos Avanza samt 22307 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja som erbjuder ett sortiment av kläder, skor och accessoarer. Inom företagsgruppen finns även varumärken som COS, Monki, Weekday, Cheap Monday och & Other Stories. Numera bedriver företaget också verksamhet inom heminredning genom H&M Home. Företaget är verksamt i alla delar av världen. Det grundades 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hennes & Mauritz, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt