Därför skruvar banken ner förväntningarna på SKF
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Därför skruvar banken ner förväntningarna på SKF

Därför

Analytikerna på Danske Bank förväntar sig att SKF:s rapport för det andra kvartalet kommer att visa en viss svaghet. Trots detta upprepar de sin rekommendation att behålla aktien med en riktkurs på 232 kronor. Samtidigt stiger SKF:s B-aktie något på börsen.

  • Danske Bank förväntar sig en justerad rörelsemarginal på 12,8 procent.
  • Värderingen anses attraktiv men marginalvolatiliteten oroar.
  • Förbättringar i efterfrågan förväntas i Kina utanför vindsegmentet.

Attraktiv värdering men oro över marginaler

Analytikerna på Danske Bank anser att SKF har en attraktiv värdering med ett EV/EBIT för 2024E på 8,9x. Trots detta uttrycker de oro över marginalvolatiliteten. Historiskt sett har en försvagad pris/mix haft en negativ påverkan på marginalerna, vilket även förväntas i den kommande rapporten.

Förväntningar på justerat rörelseresultat

För det andra kvartalet förväntar sig Danske Bank att SKF rapporterar ett justerat rörelseresultat på 3 272 miljoner kronor, vilket är 4 procent lägre än konsensus. Den justerade rörelsemarginalen förväntas bli 12,8 procent, en nedgång från 13,4 procent i det första kvartalet. Analytikerna noterar att detta är något mer än den normala säsongsvariationens 30 punkter, vilket tillskrivs svagare pris/mix och fortsatt inflation inom arbetskraft.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förväntad efterfrågan och regionala skillnader

Danske Bank förutspår vissa förbättringar i efterfrågan i Kina, utanför vindsegmentet, samt en relativt stabil efterfrågan i Europa och Nordamerika jämfört med första kvartalet. Detta kan ses som en positiv utveckling som kan balansera den förväntade svagheten i rapporten.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen kring SKF och andra verkstadsbolag för att ge våra läsare de senaste insikterna och analyserna från marknaden.

Börskollen om SKF

SKF är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SKF B på Large Cap. SKF verkar inom sektorn Industri och aktien har 25091 st ägare hos Avanza samt 5482 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SKF är en internationell aktör som producerar lager, tätningar, mekatroniska system och smörjsystem. Deras produktutbud inkluderar bland annat kullager, hylsor, lagerhus och radialtätningar. Eftermarknadsservice omfattar främst teknisk support, underhållstjänster, rådgivning och utbildning inom deras verksamhetsområde. SKF har närvaro över hela världen genom både sina återförsäljare och egna fabriker.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SKF, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SKF

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt