Därför väntas skrällar i fotbolls-EM stärka bettingbolagens rapporter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Därför väntas skrällar i fotbolls-EM stärka bettingbolagens rapporter

Därför

Europamästerskapet i fotboll har hittills präglats av många oväntade resultat, vilket har varit fördelaktigt för bettingbolag som Kindred och Betsson. Spelare tenderar att satsa på favoriter, och när dessa inte vinner, hamnar pengarna hos spelbolagen. DNB Markets förutspår att detta kan leda till starka kvartalsrapporter.

  • Oväntade resultat har dominerat årets EM.
  • Bettingbolagen tjänar på att favoriter förlorar.
  • Starkare kvartalsrapporter förväntas hos operatörer.

Enligt en artikel från Finwire har årets Europamästerskap i fotboll varit ovanligt oförutsägbart, vilket har lett till ökade intäkter för bettingbolag som Kindred och Betsson. Logiken bakom detta är enkel: spelare föredrar att satsa pengar på favoriter, och när dessa förlorar, går pengarna till spelbolagen.

Många oväntade resultat i gruppspelet

DNB Markets konstaterar att årets mästerskap har innehållit en hög andel överraskningar. "I ett gruppspel i ett stort mästerskap blir det normalt sett mycket favoritsegrar, vilket brukar gynna spelarna. Men det ser vi inte hittills i EM," säger Martin Arnell, analytiker på DNB Markets, till Svd Näringsliv.

Arnell pekar på att hälften av matcherna hittills, inklusive gruppmatcher och de första fyra åttondelsfinalerna, har resulterat i oväntade resultat. En skräll definieras som ett resultat där oddset är över tre. Många av dessa överraskningar har kommit från oavgjorda matcher, något spelare sällan satsar på. Antalet oavgjorda matcher har varit dubbelt så många jämfört med VM för två år sedan.

Positiva prognoser för bettingbolagen

"Det är relativt få som vill spela på oavgjort, så det är bra för operatörerna. Ju mer jag sett av EM, desto mer tror jag att Q2-rapporterna kommer att vara starka," fortsätter Arnell. Vi på Börskollen ser också att denna trend kan ge en betydande boost för bettingbolagens ekonomiska rapporter.

Skrällar har inte bara förekommit i EM, utan även i andra stora turneringar som Copa America, som spelas i USA. Till exempel har Costa Rica överraskat genom att spela oavgjort mot Brasilien. Denna turnering är särskilt viktig för Betsson, som får 20 procent av sina intäkter från Latinamerika.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kindred

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt