Dedicare tampas med minskade intäkter och lönsamhetspress
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Dedicare tampas med minskade intäkter och lönsamhetspress

Dedicare

Bemanningsföretaget Dedicare har rapporterat en minskning av intäkter med 15 procent under första kvartalet, samtidigt som lönsamheten har pressats hårt. Företaget kämpar med utmaningar både på den svenska och norska marknaden. Dedicare-aktien har dessutom tappat markant i värde, med en nedgång på hela 40 procent under den senaste veckan, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Dedicare rapporterar minskade intäkter och ökad lönsamhetspress under första kvartalet.
  • Både den svenska och norska marknaden ställer till med utmaningar för företaget.
  • Aktien har rasat med 40 procent under den senaste veckan.

Utmaningar och lönsamhetspress

Dedicare, som är verksamt inom bemanningssektorn, har sett en minskning av sina intäkter med 15 procent under första kvartalet. Samtidigt pressas företagets lönsamhet. Detta är en situation som utgör rejäla utmaningar för företaget, både på den inhemska svenska marknaden och den viktiga norska marknaden.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kraftig nedgång för aktien

Dedicare-aktien har dessutom upplevt en markant nedgång. Under den senaste veckan har aktien tappat hela 40 procent av sitt värde. Detta enligt en analys som publicerats av Affärsvärlden.

"Det blir intressant att se om någon insynsperson köper aktier efter kursfallet. Om inte, så vore det en rejäl varningssignal. Vi lockas inte av Dedicare och står vid sidlinjen med ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta övervaka Dedicare och dess utveckling på marknaden.

Börskollen om Dedicare

Dedicare är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DEDI på Small Cap. Dedicare verkar inom sektorn Industri och aktien har 6924 st ägare hos Avanza samt 1447 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dedicare Group är ett bemanningsbolag med inriktning mot vård och omsorg. Bolaget är specialiserade inom uthyrning och rekrytering av vårdpersonal, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och läkarsekreterare. Uppdragen varierar både i tid och storlek och störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget kom till som en avknoppning från Poolia under 2011. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dedicare, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Dedicare

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt