Di: Embracer i akut behov av kapital – försäljningen medför 6 miljarder i förlust
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Di: Embracer i akut behov av kapital – försäljningen medför 6 miljarder i förlust

Di:

Gamingbolaget Embracer Group står inför ekonomiska utmaningar och behöver akut kapital. Som en lösning säljer bolaget delar av dotterbolaget Saber Interactive. Enligt Dagens Industri innebär detta att bolaget har "kastat flera miljarder kronor i sjön".

  • Embracer säljer delar av dotterbolaget Saber för 2,5 miljarder kronor.
  • Bolaget har en nettoskuld på 16,1 miljarder kronor och behöver amortera minst 2,6 miljarder kronor innan januari 2025.

Embracer kommer att motta ett skuldebrev om nästan 2,1 miljarder kronor som en del av betalningsupplägget för försäljningen av Saber Interactive. Detta agerande är en del av bolagets strategi att hantera sin nettoskuld på 16,1 miljarder kronor, vilket vi på Börskollen har rapporterat om löpande.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Blankare spekulerar i fortsatt kursfall

Embracers skuldsituation har lockat fram många blankare som spekulerar i att aktien ska falla. Hos Börskollen kan du följa den aktuella blankningsnivån som i skrivande stund överstiger 11 procent, vilket placerar bolaget som det femte mest blankade på Stockholmsbörsen.

Deras spekulationer har hittills visat sig vara korrekta, då aktien har fallit med över 69 procent på ett års sikt. Trots en initial ökning på 9 procent under morgonen, har aktien nu fallit ytterligare och handlas 6,5 procent lägre.

En vinnare i affären

En av vinnarna i denna affär är Matthew Karch, som först sålde sitt bolag till Embracer i början av 2020 och nu köper tillbaka Saber. "Bokföringsmässigt blir det sex miljarder kronor som har kastats i sjön, vilket Embracer kommer att notera i den kommande rapporten", skriver Dagens Industri.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 96259 st ägare hos Avanza samt 15114 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt