Di upprepar köprådet – ser ljusning för skogsindustrin framåt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Di upprepar köprådet – ser ljusning för skogsindustrin framåt

Di

Stora Ensos aktie bedöms fortfarande vara köpvärd, trots ett utmanande år präglat av en svag byggmarknad och hög inflation. Dagens industri (Di) upprepar sitt tidigare köpråd och ser ljusare utsikter för skogsindustribolaget framöver.

  • Stora Enso har haft ett tufft 2023 på grund av svag byggmarknad och hög inflation.
  • Di upprepar sitt köpråd för Stora Enso.
  • Bolaget har höjt sin vinstprognos för 2024.

Svagt 2023 för Stora Enso

Stora Enso har haft ett utmanande 2023, vilket delvis beror på en svag byggmarknad och hög inflation. Trots företagets breda verksamhet har omsättningen minskat kraftigt och lönsamheten har varit svag. Detta har påverkat bolagets prestation under året negativt.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Di upprepar köpråd

Dagens industri gav rådet att köpa Stora Ensos aktie för ett år sedan och upprepar nu detta råd i sin senaste analys. Enligt Di ser utsikterna för bolaget nu bättre ut än tidigare, vilket även återspeglas i Stora Ensos höjda vinstprognos för 2024.

Vi på Börskollen följer noga utvecklingen för Stora Enso och noterar att Di ser 2023 som en cyklisk botten för bolaget. Di skriver: "Trots Stora Ensos bredd har omsättningen minskat kraftigt och lönsamheten varit svag. Samtidigt ser det ut som att 2023 cykliskt var en åtminstone tillfällig botten för Stora Enso. Utsikterna är nu bättre än tidigare vilket också avspeglas i att Stora Enso höjde vinstprognosen för 2024 i mitten av maj."

Med dessa förbättrade utsikter och ett fortsatt köpråd från Di, kan Stora Enso vara en intressant aktie att överväga för investerare framöver.

Börskollen om Stora Enso R

Stora Enso R är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern STE R på Large Cap. Stora Enso R verkar inom sektorn Material och aktien har 12452 st ägare hos Avanza samt 2696 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Stora Enso är en internationell koncern verksam inom skogsindustrin. Företaget sysslar med produktion och utveckling av produkter som tidnings- och bokpapper, förpackningar för konsumenter och industri samt diverse träprodukter. Koncernen är verksam globalt, men har sin starkaste närvaro i Europa och Nordamerika. Bolaget bildades 1998 genom en sammanslagning av det finska företaget Enso och det svenska Stora Kopparbergs Bergslags Aktiebolag.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Stora Enso R, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Stora Enso R

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt