E-handelsbolaget behöver mer kapital – framtiden osäker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

E-handelsbolaget behöver mer kapital – framtiden osäker

E-handelsbolaget

E-handelsbolaget Footway, som nyligen genomgick en rekonstruktion, kan behöva mer kapital. Detta är slutsatsen i en ny analys från Affärsvärlden. Enligt tidningen är bolagets framtidsutsikter ovissa och dess skuldbörda ohållbart hög.

  • Footway har genomfört en rekonstruktion som främst drabbat skattebetalarna och leverantörerna, medan banklånen finns kvar.
  • Återupptagen utdelning på preferensaktien verkar avlägsen.
  • Affärsvärlden tror att Footway kan komma att behöva mer kapital.

Footways rekonstruktion har framför allt påverkat skattebetalarna och bolagets leverantörer, medan de betydande banklånen kvarstår. Möjligheten till framtida utdelning på preferensaktierna framstår i nuläget som avlägsen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Osäker framtid och ohållbar skuldsättning

Affärsvärldens analys antyder att bolaget, trots en omsättning på 900 miljoner kronor och en rörelsemarginal på 3,0 procent, inte är särskilt attraktivt. Med en värdering på EV/EBIT 11,2 gånger, beskrivs bolaget som "inte direkt billigt". Dessutom pekas det på att det återstår mycket arbete för Footway, och att både bolagets framtid och skuldsättning är osäker respektive ohållbar.

I analysen framhålls att "vi tror fortsatt risken är stor att Footway kommer behöva mer kapital innan allt är sagt och gjort". Vi på Börskollen anser också att det är viktigt för investerare att noga överväga dessa faktorer när de funderar på att investera i Footway, oavsett om det gäller stam- eller preferensaktier.

Börskollen om Footway

Footway är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FOOT B på First North. Footway verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 978 st ägare hos Avanza samt 306 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Footway Group bedriver idag försäljning av skor via sin E-handelssida. Skorna säljs idag till kunder inom Norden och Europa och innefattar välkända varumärken som Converse, Adidas, Birkenstock och New Balance. Sortimentet består huvudsakligen av kängor, sneakers, stövlar, sandaler och tofflor, med utbud för både dam, herr och barn. Bolaget grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Kista.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Footway, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Footway

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt