Efter ABG:s säljrek – Pareto förutspår stark framtid och ser istället köpläge i försvarsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter ABG:s säljrek – Pareto förutspår stark framtid och ser istället köpläge i försvarsbolaget

Efter

Pareto Securities har i en nyligen publicerad analys förutsett en positiv framtid för försvarsbolaget Saab. Pareto har tidigare rekommenderat köp av bolaget och satt en riktkurs på 900 kronor. Analysen pekar på fortsatt stark orderingång fram till 2024 med Dynamics och Surveillance som huvudsakliga tillväxtmotorer.

  • Pareto Securities förutser en stark framtid för Saab med en riktkurs på 900 kronor.
  • Saab förväntas ha en fortsatt stark orderingång till 2024, främst drivet av Dynamics och Surveillance.
  • Saab har säkrat andra kontrakt som förväntas driva tillväxten framöver, bland annat ett avtal värt 12,9 miljarder kronor med Polen.

Detta sker i spåren av gårdagen analys från branschkollegan ABG som fick Saab-aktien att falla kraftigt på börsen. ABG ser framför sig ett helt annat scenario och utfärdade istället en säljrekommendation med en riktkurs på 600 kronor. Detta innebar en potentiell nedsida på omkring 28 procent kursnivån som gällde vid analysen. ABG menar att marknaden underskattar de risker som är kopplade till Saabs verksamhet.

Pareto uttalade sig även om de nyligen rapporterade uppgifterna från Bloomberg om att Saab kan komma att förlora ett stort ubåtsavtal i Nederländerna. Pareto kommenterade, "Vi har inte inkluderat projektet i våra estimat och gör inga förändringar i våra prognoser baserat på denna nyhet."

Nya kontrakt bidrar till tillväxt

Analysen nämner även att Saab har lyckats säkra andra kontrakt som förväntas driva tillväxt framöver. Bland dessa är det nya avtalet med Polen, värt 12,9 miljarder kronor. Dessa kontrakt förväntas vara en drivkraft för företagets framtida tillväxt och styrka.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

EU:s fokus på försvarsmateriel

Pareto lyfter även fram att EU lägger mer fokus på att stimulera den europeiska produktionen av försvarsmateriel. Detta kan potentiellt öka försvarsutgifterna i regionen, vilket i sin tur kan gynna Saab som en framstående aktör på marknaden.

Vi på Börskollen kommer fortsätta hålla ett öga på Saabs utveckling.

Börskollen om Saab

Saab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAAB B på Large Cap. Saab verkar inom sektorn Industri och aktien har 76849 st ägare hos Avanza samt 17608 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Saab är en leverantör av produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Produktportföljen består av flygplan som JAS Gripen, ytfartyg och ubåtar, samt vapen och tillhörande system. Bolaget bedriver sin verksamhet i Sverige och på flertalet marknader inom Europa, USA och Australien. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Saab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt