Efter kvartalsrapporten: Sänkta riktkurser för Systemair – men Kepler ser fortsatt köpläge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter kvartalsrapporten: Sänkta riktkurser för Systemair – men Kepler ser fortsatt köpläge

Efter

Flertalet analyshus har sänkt sina prognoser för ventilationstillverkaren Systemair i kölvattnet av företagets tredje kvartalsrapport. Redeye, Penser och DNB är några av de som har justerat sina förväntningar nedåt, medan Kepler Cheuvreux behåller sin positiva syn på Systemairs framtidspotential.

  • Redeye sänker sitt motiverade värde för Systemair till 83 kronor, ned från 87 kronor.
  • Penser sänker sitt motiverade värde till 88-90 kronor, ned från 95-97 kronor.
  • DNB sänker sin rekommendation från köp till behåll, med en riktkurs på 78 kronor.

Redeye motiverar sin sänkning med svagare och osäkra marknadsförhållanden i Europa, samt valutaeffekter. Analyshuset betonar dock att Systemair har lyckats minska sin nettoskuld med över en miljard kronor det senaste året, vilket ger företaget goda förutsättningar för framtida förvärv.

Penser och DNB följer efter

Penser Access by Carnegie sänker också sitt motiverade värde för Systemair. Carnegie skriver att "marginalpressen präglade kvartalet" och att en geografisk och produktmässig mix kommer att bli viktig för utvecklingen av rörelsemarginalen under 2023/24.

DNB sänker sin rekommendation från köp till behåll, med en riktkurs på 78 kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreux behåller sin positiva syn

Trots de sänkta prognoserna från övriga analyshus behåller Kepler Cheuvreux sin positiva syn på Systemair. Analyshuset upprepar sin köprekommendation och riktkurs på 97 kronor, med motiveringen att företagets utsikter på medellång sikt kommer att vara mycket bättre än vad marknaden för närvarande tar hänsyn till.

Börskollen om Systemair

Systemair är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SYSR på Large Cap. Systemair verkar inom sektorn Industri och aktien har 4407 st ägare hos Avanza samt 982 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Systemair är specialiserade inom ventilationslösningar. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som används för att transportera värme, kyla och luft i större byggnader. Produkterna marknadsförs under ett flertal varumärken där de mer kända inkluderar Systemair, Frico, VEAB och Fantech. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Skinnskatteberg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Systemair, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Systemair

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt