Embracer kan sälja av Saber Interactive och Gearbox Entertainment
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer kan sälja av Saber Interactive och Gearbox Entertainment

Embracer

Enligt Handelsbanken kan det ligga sanning i ryktena om att gamingbolaget Embracer är på väg att avyttra Saber Interactive. Om försäljningen genomförs förväntas aktien stiga. Det finns även uppgifter om att Embracer kan sälja av enheten Gearbox Entertainment.

  • Omsättningen från försäljningen av Saber Interactive kan uppgå till 500 miljoner dollar.
  • Försäljningen kan leda till en uppgång i aktiekursen på grund av att en stor del av aktierna är blankade.
  • Det finns även rykten om att Embracer överväger att sälja av Gearbox Entertainment.

Försäljningen av Saber Interactive kan innebära att Embracer får in omkring 500 miljoner dollar, vilket kan leda till en uppgång i aktiekursen. Handelsbanken framhåller dock att det är svårt att bedöma Sabers lönsamhet eftersom mycket av utvecklingskostnaderna kapitaliseras.

Blankade aktier kan ge uppgång

Handelsbanken framhåller också att aktiekursen kan komma att stiga mycket om transaktionen är värdeneutral. Det beror på att många investerare har blankat aktierna i förväntan om att Embracer kommer att behöva genomföra en nyemission. Om försäljningen av Saber Interactive genomförs kan detta leda till att dessa investerare får fel och aktiekursen stiger.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Embracer kan även sälja av Gearbox Entertainment

Det finns även uppgifter om att Embracer överväger att sälja av enheten Gearbox Entertainment. Denna enhet förvärvades i början av 2021 för 1,3 miljarder dollar. Om dessa uppgifter stämmer kan det innebära ytterligare en stor försäljning för Embracer.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen kring Embracers eventuella försäljningar och dess påverkan på aktiekursen.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 97586 st ägare hos Avanza samt 15327 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt