Embracers uppdelning i tre bolag – de här säger analytikerna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Embracers uppdelning i tre bolag – de här säger analytikerna

Embracers

Gamingbolaget Embracers har meddelat sin uppdelning i tre börsnoterade bolag, en nyhet som analyshusen har kommenterat. Analysföretagen betonar att denna uppdelning kommer att medföra en större transparens kring de operativa strategierna, samt förenklade finansiella profiler och "aktieberättelser".

  • Uppdelningen av Embracer förväntas ge större transparens och förenklade finansiella profiler.
  • Analyshusen tror att uppdelningen kommer att leda till mer fokus på de olika bolagens styrkor.
  • De nya, mer fokuserade enheterna förväntas få mer uppmärksamhet.

Enligt Pareto Securities är uppdelningen stödjande för deras köpcase och de har därför valt att höja riktkursen till 38 kronor. Handelsbanken anger att Embracer, med sitt nuvarande upplägg, har varit utmanande att leda. De bedömer att uppdelningen kommer att leda till att mer fokus kommer att läggas på de olika bolagens styrkor och separata affärsmodeller.

Finansiell påverkan

Handelsbanken tror också att den finansiella rabatten mot internationella jämförbara bolag kommer att minska framöver, givet en värdering under EV/EBIT 7,5x (2024p). På både kort och lång sikt har Handelsbanken köp på aktien.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Övriga kommentarer

Kepler Cheuvreux kommenterar att de nya bolagens tydligare aktieutveckling är positiv och ger bättre möjligheter att optimera hävstången i respektive fall. De upprepar köp med en riktkurs på 36 kronor. Däremot har Deutsche Bank sänkt sin rekommendation till behåll (från köp), men med en högre riktkurs på 29 kronor.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring Embracers uppdelning och dess inverkan på marknaden.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 93416 st ägare hos Avanza samt 14459 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt