Fagerhults lönsamhet stabil - rättvist värderad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fagerhults lönsamhet stabil - rättvist värderad

Fagerhults

Belysningsföretaget Fagerhult presenterar stadig lönsamhet och en stark långsiktig efterfrågan, enligt en kommentar från Placera. Trots detta anser Placera att aktien är mer rättvist värderad än undervärderad. Den nuvarande aktiekursen och framtida prognoser tyder på att aktien handlas till ett p/e-tal på drygt 20 detta år och nästan 18 kommande år.

  • Fagerhults lönsamhet och långsiktiga efterfrågan är stabil, enligt Placera.
  • Aktien handlas till ett p/e-tal på över 20 detta år och nästan 18 nästa år.
  • Placera menar att aktien är mer rättvist värderad än undervärderad.

Placera delade denna analys av Fagerhults ekonomiska position i en kommentar under fredagen. Fagerhults aktie har för närvarande ett p/e-tal på strax över 20 för innevarande år och förväntas ligga på nästan 18 nästa år.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fagerhults aktie värdering

För ev/ebit-multiplarna ligger siffrorna på 16 respektive 14, vilket indikerar att företagets förmåga att generera vinst från sina investeringar är stark. Trots detta konstaterar Placera att aktien i deras syn inte är undervärderad utan snarare rättvist värderad.

Vi på Börskollen noterar att Placeras slutsats är att avvakta. Detta innebär att de inte ser någon omedelbar potential för aktiens uppsida på kort sikt, trots Fagerhults stabila lönsamhet och positiva efterfrågebild.

Börskollen om Fagerhult

Fagerhult är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FAG på Mid Cap. Fagerhult verkar inom sektorn Industri och aktien har 5331 st ägare hos Avanza samt 866 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Fagerhult är ett tillverkningsbolag. Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför belysningssystem för publika miljöer samt kommersiellt användande. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst närvaro återfinns inom Europa och Asien. Försäljningen sker via återförsäljare där ett flertal varumärken inkluderas i produktportföljen. Huvudkontoret ligger i Habo.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fagerhult, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fagerhult

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fagerhult

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt