Fem förvaltningschefer säger sitt: Dessa fonder kommer att gå bäst 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fem förvaltningschefer säger sitt: Dessa fonder kommer att gå bäst 2024

Fem

Med 2023 som ett utmanande år för börsen, ställer sig Swedbank Aktiellt nu frågan vad 2024 har att erbjuda. Fem av Swedbank Roburs förvaltningschefer delar sina prognoser för vilka fonder som de tror kommer att prestera bäst under året.

  • Storbolag och bolag med exponering mot AI dominerade 2023, men förvaltningscheferna förutspår en bredare spridning under 2024.
  • En förändrad penningpolitik kan leda till en omvärdering av den svenska kronan och gynna svenska aktier.
  • Småbolag och teknikbolag förväntas dra nytta av penningpolitikens omläggning.

Förvaltningschefernas prognoser för 2024

Mats Lilja, chef för blandfondsförvaltningen, tror att 2024 kommer att vara ett starkt år för aktier. Han förutspår att ekonomierna kommer att återhämta sig när centralbankerna lyckas besegra inflationen. Enligt Lilja skulle detta gynna svenska aktier och småbolag särskilt, vilket gör Swedbank Robur Småbolagsfond Sverige till en av vinnarna för 2024.

Karin Beltzér, chef för ränte-och kreditförvaltningen, föreslår Swedbank Robur Corporate Bond Europe High Yield som en stark kandidat för 2024. Trots en positiv syn på småbolag och teknikbolag, ser Beltzér risker för fortsatt svag ekonomisk utveckling och möjlig recession. I en sådan miljö kommer Corporate Bond Europe High Yields höga förräntningstakt vara ett starkt skydd för totalavkastningen.

Detta rapporterar Swedbank om.

Förväntningar på teknikbolag och småbolag

Henrietta Theorell, chef för den nordiska aktieförvaltningen, tror att 2024 kommer att bli Swedbank Robur Ny Tekniks år. Theorell pekar på att små och medelstora bolag handlades till attraktiva nivåer vid början av 2024, och Ny Teknik erbjuder en bred exponering mot olika branscher och geografier.

Petra Håkansson Klaffert, chef inom den globala aktieförvaltningen, tror att Swedbank Robur Small Cap Global kommer att vara den bästa fonden för 2024. Klaffert påpekar att småbolag har underpresterat jämfört med stora bolag under de senaste tre åren, vilket har lett till en relativt låg värdering. Detta gör småbolagen till en attraktiv investering under 2024.

Christian Blink, chef inom den globala aktieförvaltningen, förutspår att Swedbank Robur Microcap kan bli den bästa fonden för 2024. Blink betonar att de minsta svenska bolagen har haft det tufft under de senaste åren, vilket skapar attraktiva köplägen för den långsiktige investeraren.

Läs även: Prisbelönta småbolagsfondens recept för att hitta de bästa aktierna

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt