Fonden säger nej till bonusprogram – VD tjänat 800 miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fonden säger nej till bonusprogram – VD tjänat 800 miljoner

Fonden

Storebrand Fonder har meddelat att de planerar att rösta nej till det föreslagna bonusprogrammet inför Millicoms stämma. Detta beslut kommer efter rapporter om att Millicoms vd Mauricio Ramos har fått ut nästan 800 miljoner kronor i lön och bonusar sedan 2015.

  • Storebrand Fonder planerar att rösta nej till Millicoms bonusprogram.
  • Millicoms vd Mauricio Ramos har fått 800 miljoner kronor i ersättning sedan 2015.
  • Storebrand äger 0,71 procent av rösterna i Millicom.

Storebrands beslut

Storebrand Fonder, en av de större ägarna i Millicom, har beslutat att rösta nej till det bonusprogram som lagts fram inför mobiloperatörens stämma. Enligt Affärsvärlden har Storebrand Fonder uttryckt sitt missnöje med det nuvarande ersättningssystemet.

Hög ersättning till vd:n

Nyhetsrapporteringen visar att Millicoms vd Mauricio Ramos har fått ut nästan 800 miljoner kronor i lön och bonusar sedan han tillträdde sin position 2015. Trots att ersättningen inte har brutit mot några ingångna avtal, anser Storebrand att det är dags att se över och eventuellt justera dessa avtal framöver.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ägarandel och värde

Storebrand Fonder innehar 0,71 procent av rösterna i Millicom, vilket motsvarar en post värd 309 miljoner kronor. Bård Bringedal, placeringschef hos Storebrand Asset Management, uttalade sig till Affärsvärlden och betonade behovet av att justera ersättningssystemet framöver.

Hos Börskollen följer vi noga utvecklingen kring Millicoms stämma och de beslut som fattas av större aktieägare som Storebrand Fonder. Det är tydligt att frågor om vd-ersättningar och bonusprogram är av stort intresse för både investerare och aktieägare.

Börskollen om Millicom

Millicom är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIGO SDB på Large Cap. Millicom verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 25954 st ägare hos Avanza samt 6096 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Millicom är verksamma inom telekommunikation. Bolaget arbetar som mobiloperatör med särskild inriktning mot tillväxtmarknader. Tjänsterna som erbjuds inkluderar huvdusakligen tjänster inom mobil, tv och bredband, samt tillhörande tilläggstjänster. Verksamhet återfinns på global nivå, främst inom till Sydamerika, Afrika och Asien, där leverans sker via bolagets varumärken Tigo, Bima och Zintel. Bolaget har sitt huvudkontor i Bertrange, Luxemburg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Millicom, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Storebrand

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt