Fondens tre skäl till att investera i Ericsson
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fondens tre skäl till att investera i Ericsson

Fondens

Investeringsfonden Calgus har under maj månad valt att köpa aktier i Ericsson. I sitt månadsbrev listar Calgus tre huvudsakliga skäl till sitt köp. Fonden ser potential i marknadsstrukturen, en förväntad investeringsuppgång och starkt ledarskap.

  • Ericsson är en av tre spelare i västvärldens telekommarknad.
  • Förestående investeringsökning i branschen.
  • Starkt förtroende för ledarskapet och storägaren Investor.

Oligopol på telekommarknaden

Calgus betonar att telekommarknaden i västvärlden nu består av endast tre stora aktörer: Ericsson, Nokia och Samsung. Med kinesiska Huawei i princip utestängda från västvärldens marknader, har marknadsstrukturen förändrats till ett oligopol. Enligt Calgus borde denna situation med färre spelare bädda för bättre prisdisciplin inom branschen.

Ökade investeringar från operatörer

Efter flera år av låga investeringar och minskade lånebördor, står telekomoperatörerna inför en period av ökad investeringsaktivitet. Ericsson har nyligen säkrat en stororder från AT&T i Nordamerika, en marknad där marginalerna är högre. Calgus ser detta som ett tecken på att det finns en uppåtgående trend i branschen som gynnar Ericsson.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förtroende för ledarskap och storägare

Calgus uttrycker ett starkt förtroende för Ericssons nya ordförande Jan Carlsson, som tidigare visat framgångar på Autoliv. Dessutom bedöms ledningsgruppen under Börje Ekholm som mycket stark. Fonden noterar också att storägaren Investor har ökat sitt innehav i Ericsson efter en lång period av inaktivitet. Detta kan signalera att bolagets framtidsutsikter förbättras, vilket kan leda till att fler stora förvaltare ökar sina positioner i Ericsson.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka utvecklingen kring Ericsson och Calgus investeringar för att hålla våra läsare uppdaterade med de senaste nyheterna inom ekonomi och affärer.

Börskollen om Ericsson

Ericsson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ERIC B på Large Cap. Ericsson verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 72693 st ägare hos Avanza samt 19364 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ericsson arbetar inom området kommunikationsteknik. Företaget utvecklar idag mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobilnät, bredband och molntjänster, samt erbjuder tillhörande tekniska tjänster. Deras kunder finns främst inom e-handel, informationsteknologi och kommunikationssektorn. Ericsson grundades 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ericsson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt