Nokia (FI) - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Vad är Nokia (FI)?

Nokia (FI)

Nokia är ett finskt globalt teknikbolag inom telekommunikation. Bolaget erbjuder lösningar inom IP, bredband, digital hälsa och molnbaserade system. Kunderna återfinns inom en bred bas av marknader och består av större företagskunder, myndigheter, samt privata konsumenter. Verksamheten är etablerad på global nivå inom samtliga regioner och huvudkontoret återfinns i Esboo.

Från att ha varit ett konglomerat med stor tillverkning av gummistövlar och bildäck samt processkontrollutrustning för pappersindustri är företaget numera framför allt inriktat på telekommunikation. Under 1980- och 1990-talen var Nokia en viktig aktör vid utvecklande av mobiltelefonin, först i skapandet av det nordiska NMT-nätet, sedan det digitala GSM. Under 1990-talet såldes övriga delar av företaget och Nokia koncentrerade sig på mobiltelefon, där man nådde enorma framgångar som ett av de tre ledande företagen i branschen. I september 2013 meddelades att Microsoft avsåg köpa loss mobildivisionen från Nokia för 5,44 miljarder euro. I mitten av november 2013 röstade Nokias aktieägare ja till försäljningen, vilket innebär att Nokia i princip huvudsakligen har kvar sin nätverksdivision, jämförbar med svenska konkurrenten Ericsson.

Om Nokias aktie

Nokia är ett aktiebolag noterat på Nasdaq Helsinki, Euronext Paris och New York Stock Exchange.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | SVD Näringsliv

Storhandel i Gamestop även bland svenskar

Rusningen till bolag som Gamestop, Nokia och AMC har spritt sig till de svenska småspararna.

Nokia (FI)
Nordnet
28 Jan 16:09

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Nokia (FI)

Nokia (FI)

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerNOKIA
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorInformationsteknik
BranschKommunikation
Börsvärde18 114 MEUR
Omsättning23 196 MEUR
Vinst-2 431 MEUR
P/E-7.5
P/S0.8

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Nokia (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Nokia (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter