Sista chansen att teckna i PolarCool – Företrädesemission för banbrytande skydd mot hjärnskador
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att teckna i PolarCool – Företrädesemission för banbrytande skydd mot hjärnskador

Sista

Spotlightlistade medtech-bolaget PolarCool genomför nu en företrädesnyemission om 5,2 MSEK före emissionskostnader. Pengarna ska användas för att fortsätta en bredare lansering av bolagets banbrytande produkt för att skydda idrottare som drabbas av hjärnskador som hjärnskakningar, bygga försäljningsorganisation och vidare klinisk forskning.

PolarCools lösning har tagits emot väl klubbar och landslag inom hockey, fotboll och rugby internationellt. Därmed är PolarCool det tredje svenska bolaget efter POC och Mips med fokus på att skydda idrottare från skador.

Bolaget har en standardiserad utprovad behandlingsmetod, avsedd att minska hjärnskador och neurodegenerativa störningar, och därmed förkorta återhämtningstiden för individen.

Allt större fokus på utmaningar med hjärnskador

Hjärnskador har fått ett allt större fokus under senare år. Det handlar inte bara om det mänskliga lidandet, utan det finns också betydande värden på spel för klubbar, försäkringsbolag och enskilda individer.

PolarCools VD Erik Andersson har själv erfarenhet av utmaningarna som följer efter skador mot huvudet.

Jag har tidigare berättat om mina egna erfarenheter av detta då jag själv är en av alla idrottare som tvingades avsluta min aktiva elitkarriär på grund av hjärnskakning. Efterföljande tid blev en svår prövning för mig, mina nära och inte minst min fru Anna. Denna erfarenhet var ett viktigt skäl till att jag valde att engagera mig i PolarCools utveckling”, berättar Erik Andersson, som själv hade en lång och framgångsrik karriär som elitspelare i hockey.

PolarCools vd, Erik Andersson (foto: PolarCool.)

Behandlingsmetod med kliniskt påvisade effekter

PolarCools lösning innebär att det äntligen finns en effektiv behandlingsmetod med kliniskt påvisade signifikanta effekter. Något som drivit och fortsätter att driva PolarCool och utvecklingen av produkten PolarCap® System.

Bolaget är på väg in i en ny fas med en marknadsgodkänd produkt, CE-märkt för både sjukvård och hemsjukvård.

Ett flertal europeiska klubbar har redan tecknat avtal med PolarCool för att använda deras lösning. Bland dessa märks franska fotbollsklubben AS Monaco, premier league-klubben Leeds och professionella rugbyklubben Stade Français.

Behandlingen har också tillhandahållits av svenska landslag, nu senast av handbollslandslaget under EM i januari. Till det kan läggas ett avtal högsta svenska hockey-ligan SHL.

Affärsmodell säkerställer lönsamhet

PolarCool använder en affärsmodell som innebär uthyrning av produkten i två- till treårsperioder, vilket kombinerat med tillhörande engångsprodukter kommer att säkerställa en ökad intjäning och lönsamhet när den installerade basen av produkten ökar.

Bolagets vision är att etablera PolarCap® System som en akut standardbehandling för individer som drabbas av hjärnskakningar eller upprepade huvudsmällar.

Genom den starka evidens som erhållits för behandling samt fortsatt evidensbyggande är målet att förändra nuvarande praxis och att det därmed ska vara en självklarhet att kylbehandla där det är möjligt.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 19 april – 3 maj 2022
  • Teckningskurs: 2,60 SEK per aktie
  • Villkor: En (1) befintlig aktie ger en (1) teckningsrätt. Det krävs fem (5) teckningsrätter för att teckna en (1) ny aktie.
  • Handel i teckningsrätter: 19 april – 28 april 2022
  • Omvandling av BTA till aktier: Slutet av maj/början av juni
  • Säkerställning: Bolaget har erhållit teckningsförbindelser och garantiåtaganden om totalt cirka 4,2 MSEK, vilket motsvarar cirka 80 procent av den totala emissionsvolymen. Teckningsförbindelserna motsvarar cirka 1,6 MSEK (cirka 31 procent) och garantiåtaganden motsvarar cirka 2,6 MSEK (cirka 49 procent).
  • Emissionsvolym: Fulltecknad företrädesemission tillför PolarCool cirka 5,2 MSEK före emissionskostnader.
Läs mer och teckna här Memorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt