Generöst bud på glastillverkaren – upp 70 procent idag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Generöst bud på glastillverkaren – upp 70 procent idag

Generöst

Färna Invest har idag lagt ett uppköpsbud på 10 kronor per aktie i glastillverkningsbolaget Chromogenics, vilket innebär en budpremie på 72 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. Affärsvärlden bedömer budet som generöst och ser goda chanser att det accepteras.

  • Färna Invest erbjuder 10 kr per aktie i Chromogenics.
  • Budpremien är 72 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.
  • Affärsvärlden bedömer att budet troligen kommer att accepteras.

Budpremie och marknadsreaktioner

Färna Invest, som är en storägare i Chromogenics, har idag lagt ett uppköpsbud på samtliga aktier i bolaget till en kurs av 10 kronor per aktie. Detta bud innebär en budpremie på hela 72 procent jämfört med Chromogenics senaste stängningskurs. Affärsvärldens uppköpsguide kommenterar att budpremien är generös och ser därför goda möjligheter att budet går igenom.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys

Enligt Affärsvärlden är budpremien inte bara hög i förhållande till den senaste stängningskursen, utan även markant högre än teckningskursen vid Chromogenics riktade emission tidigare i våras. I sin kommentar skriver Affärsvärlden: "Vår gissning är att budet kommer gå igenom. Med tanke på att förlusttakten i Chromogenics är rätt hög så är alternativet att tacka nej till budet troligen sämre. Med fler tänkbara kapitalanskaffningar och utspädning på sikt. Budpremien på drygt 70 procent är generös och även 55 procent högre än teckningskursen vid den riktade emissionen nu i våras."

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om hur budet tas emot av marknaden och vad det innebär för Chromogenics framtid. Budets generositet och de ekonomiska utmaningarna i bolaget gör att det finns stor sannolikhet att det accepteras av aktieägarna.

Börskollen om ChromoGenics

ChromoGenics är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CHRO på First North. ChromoGenics verkar inom sektorn Industri och aktien har 3380 st ägare hos Avanza samt 1100 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Chromogenics är verksamma inom glastillverkning. Bolaget utvecklar dynamiska glas vars teknik reglerar ljus och värmeinsläpp i kommersiella fastigheter. Bolagets nuvarande produkt, ConverLight, är en folie som appliceras på fönster. Tekniken baseras på elektrokroma glas som minskar energiförbrukningen och höjer inomhuskomforten. Bolaget grundades 2003 och har sitt huvudkontor i Uppsala.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om ChromoGenics, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ChromoGenics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ChromoGenics

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt