Goldman Sachs sätter sälj på Nibe
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Goldman Sachs sätter sälj på Nibe

Goldman

Det globala investmentbolaget Goldman Sachs, GS, har börjat bevaka värmeteknikföretaget Nibe och ger det en säljrekommendation. GS sätter en riktkurs på 43 kronor, vilket innebär en potentiell nedgång på 12 procent från aktiens nuvarande nivå. Bedömningen baseras på att marknadens förväntningar på Nibe förblir höga trots nedskrivna vinstprognoser.

  • Goldman Sachs ger Nibe en säljrekommendation med en riktkurs på 43 kronor.
  • GS bedömning grundar sig i att marknadens förväntningar på Nibe anses vara för höga.
  • GS förutser en minskning i värmepumpsförsäljningen med 11 procent under året.

GS:s pessimistiska inställning till Nibe bygger på att marknadens förväntningar på bolaget fortfarande är höga, trots att analytikerkåren har sänkt vinstförväntningarna med 30 procent för 2024, enligt Dagens Industri. "Vi drar slutsatsen att trots dessa neddragningar så är konsensus tillväxt- och marginalförväntningar fortfarande för höga", skriver GS i sin rapport.

Förväntad nedgång i värmepumpsförsäljningen

GS förutspår en minskning i Nibes värmepumpsförsäljning med 11 procent under året. Nibe såg en initial nedgång på 4 procent efter GS:s säljrekommendation men har sedan dess återhämtat sig något. I skrivande stund är aktien ner 1,2 procent.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marknadens reaktion

GS:s säljrekommendation och riktkurs för Nibe har skapat en viss oro på marknaden. Vi på Börskollen kommer att fortsätta hålla ett öga på utvecklingen och eventuella konsekvenser av GS:s analys.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 114890 st ägare hos Avanza samt 19043 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt