Handelsbanken skär ned inom aktieverksamheten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Handelsbanken skär ned inom aktieverksamheten

Handelsbanken

Efter en period av intensiva satsningar på aktieaffären meddelar nu Handelsbanken att besparingar är nödvändiga. Under den nya vd:n Michael Green planerar banken att minska personalstyrkan inom aktieverksamheten.

  • Handelsbanken minskar personalstyrkan inom aktieverksamheten.
  • Upp till tio tjänster kan försvinna, motsvarande tio procent av avdelningen.
  • Diskussioner med berörda medarbetare har inletts.

Bakgrund till nedskärningarna

Handelsbanken har de senaste åren investerat kraftigt i sin aktieaffär. Denna expansion har dock kommit till ett abrupt slut efter att Michael Green tillträdde som vd. Enligt källor till Dagens industri planerar banken att minska antalet tjänster inom aktieverksamheten med uppemot tio positioner, vilket motsvarar cirka tio procent av avdelningen.

Pågående process

Diskussioner med berörda medarbetare har redan inletts och processen förväntas fortgå under en tid. Handelsbankens presschef Mats Olsson har bekräftat att besparingar genomförs inom områdena aktieanalys och mäkleri. Exakta detaljer om vilka tjänster som kommer att påverkas är ännu inte tillgängliga.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Handelsbankens officiella kommentar

I ett uttalande från Handelsbankens presschef Mats Olsson framgår det att besparingar är nödvändiga för att anpassa verksamheten till rådande marknadsförhållanden. "Vi ser över vår verksamhet för att säkerställa att vi är effektiva och konkurrenskraftiga även i framtiden," säger Olsson.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera om ytterligare nyheter kring Handelsbankens omstruktureringar inom aktieverksamheten. Det återstår att se hur dessa förändringar kommer att påverka bankens framtida strategi och marknadsposition.

Börskollen om Handelsbanken

Handelsbanken är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SHB A på Large Cap. Handelsbanken verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 78661 st ägare hos Avanza samt 18567 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Handelsbanken bedriver bankverksamhet. Inom banken erbjuds bland annat finansiering av olika slag som bolån, företagsfinansiering, finansiering via kapitalmarknaden samt riskhantering. Kunderna, både privat- och företagskunder, återfinns inom bankens hemmamarknader runtom Norden och Europa. Handelsbanken grundades under 1871 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Handelsbanken, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Handelsbanken

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt