Här är bästa europeiska telekomaktierna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är bästa europeiska telekomaktierna

Här

Telekommunikationssektorn i Europa står inför stora utmaningar, men det finns ljuspunkter för investerare. Tyska Deutsche Telekom och svenska Tele2 utmärker sig som starka alternativ enligt den senaste analysen. Här är en sammanfattning av de viktigaste faktorerna att bevaka inom sektorn.

  • Telekomsektorn är undervärderad men det finns risker med utdelningar.
  • Deutsche Telekom och Tele2 är favoriter på sina respektive marknader.
  • Inflationen förväntas sjunka vilket kan förbättra marginalerna.

Enligt en färsk analys från Morningstar, fortsätter telekommunikationssektorn i Europa att möta utmaningar som kostnadstryck och pressade utdelningar. Dock förväntas trycket på sektorn att lätta i takt med att inflationen minskar.

Telekomaktiernas värdering och risker

Telekomkonglomerat som Vodafone och Deutsche Telekom handlas till cirka 0,85 gånger pris/rättvist värde, medan mer strömlinjeformade företag som Tele2 värderas till 0,97. Konglomerat tenderar att ha mer komplicerade strukturer och lägre kassaflödesvisibilitet, men kan erbjuda högre avkastning för investerare som är medvetna om riskerna.

Deutsche Telekom och Tele2 – ledande aktier

Deutsche Telekom har visat finansiell disciplin och operativ kunskap, särskilt på marknaderna i USA och Tyskland, konstaterar Morningstar. Bolaget har genomfört en framgångsrik M&A-strategi och uppvisar stabil intäkts- och EBITDA-tillväxt. Deutsche Telekoms utdelning har ökat från 0,60 euro per aktie 2019 till 0,77 euro, och det finns utrymme för ytterligare utdelningsökningar.

Tele2 å andra sidan, har en stark position i Sverige och Baltikum. Med en kostnadsmedveten mentalitet har Tele2 lyckats minska rörelsekostnaderna och ta marknadsandelar från konkurrenter som Telia. För investerare innebär detta goda framtidsutsikter för utdelningstillväxt och stabila intäkter.

Framtidsutsikter för telekombranschen

Förväntningarna är att fallande inflation kommer att minska kostnaderna och öka marginalerna för telekomföretagen. När inflationen i EU sjunker till 2,5% i juni 2024, förväntas kostnaderna för telekombolagen att sjunka. Detta kan leda till förbättrade marginaler och en stabilare ekonomisk grund för sektorn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Deutsche Telekom

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt