Telia Company (TELIA) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Telia Company aktie

TELIA  

Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Europa. Bolaget kom till när Telia slogs samman med Sonera. Huvudkontoret ligger i Solna.

Telia Company tillhör sektorn Telekommunikation och branschen Bredband & Telefoni. Bolaget har ett börsvärde på 148 658 MSEK, en omsättning på 87 545 MSEK och med ett resultat på -22 912 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Telia Company

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Telia Company (TELIA) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Telia Company aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern TELIA. Aktien har ett P/E-tal på -6.5 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Telia Company utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Telia Company senaste utdelning är 2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 5.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Telia Company Avanza – se aktiekurs idag

Se Telia Company senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Telia Company – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Telia Company.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Telia Company.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Telia Company

Telia Company

TickerTELIA
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorTelekommunikation
BranschBredband & Telefoni
Börsvärde148 658 MSEK
Omsättning87 545 MSEK
Vinst-22 912 MSEK
P/E-6.5
P/S1.7
Utdelning2 SEK
Direktavkastning5.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Telia Company

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Telia Company? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter