Här är en av årets bästa Midcap-aktier – rekordhög marginal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är en av årets bästa Midcap-aktier – rekordhög marginal

Här

Butiksinredningsbolaget Itab Shop Concepts har haft en imponerande uppgång på börsen, med en ökning på över 200 procent det senaste året. Bolaget rapporterade en rekordhög rörelsemarginal i första kvartalet och är nu på jakt efter nya förvärv. Affärsvärlden ger dock ett neutralt råd och lyfter fram Pricer som en favorit i sektorn.

  • Itab Shop Concepts har stigit över 200 procent på ett år.
  • Rekordhög rörelsemarginal i första kvartalet.
  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd men föredrar Pricer.

Stark utveckling på börsen

Itab Shop Concepts har visat en imponerande utveckling på börsen det senaste året. Aktien har ökat med över 200 procent, vilket gör den till den bästa aktien på Mid cap-listan med bred marginal. Denna kraftiga uppgång speglar marknadens förtroende för bolaget och dess framtidspotential.

Rekordhög rörelsemarginal

Under första kvartalet i år rapporterade Itab Shop Concepts en rekordhög rörelsemarginal, vilket ytterligare stärker bolagets finansiella ställning. Den starka lönsamheten gör det möjligt för ledningen att nu aktivt söka efter förvärv för att ytterligare stärka sin marknadsposition.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd från Affärsvärlden

Trots den starka utvecklingen ger Affärsvärlden ett neutralt råd för Itab Shop Concepts aktie. Tidningen ser en potential på 24 procent på ett par års sikt, men pekar samtidigt ut Pricer som sin favorit i sektorn på grund av dess högre tillväxtutsikter och kommande marginalförbättringar. Affärsvärlden sammanfattar sin analys med orden: "Sammantaget landar vi ett neutralt råd. Vår favorit i sektorn är Pricer som har betydligt högre tillväxt och som också har den stora marginalresan framför sig".

På Börskollen anser vi att det är viktigt att hålla koll på både Itab Shop Concepts och Pricer för att få en komplett bild av sektorns utveckling och möjligheter framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ITAB Shop Concept

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt