Harvia: Stark utveckling på börsen trots hög värdering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Harvia: Stark utveckling på börsen trots hög värdering

Harvia:

Den finska bastutillverkaren Harvia har haft en imponerande tid på börsen. Enligt en analys genomförd av Placera kan dock aktiens värdering ha blivit något överdriven. Placera rekommenderar därför att avvakta med köp och håller istället aktien under bevakning.

  • Harvia har haft en stark utveckling på börsen.
  • Aktien handlas till högt P/E-tal baserat på nuvarande prognoser.
  • Placera rekommenderar att avvakta och bevaka aktien.

Hög värdering trots stark prestation

Harvia, den finska bastutillverkaren, har väckt stor uppmärksamhet på börsen med sin kraftiga uppgång. Enligt Placera handlar aktien nu till en värdering på 29 gånger årets förväntade vinst, vilket indikerar en hög tilltro till företagets framtida prestationer.

Prognoser för 2025 pekar på att värderingen kommer att sjunka något till 25 gånger vinsten. Trots detta anser Placera att nuvarande nivåer kan vara något överdrivna och att mycket av den framtida tillväxten redan är inprisad i aktiekursen.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekommendation: Avvaktande hållning

I analysens slutsats framhåller Placera att Harvia är ett välskött bolag med goda framtidsutsikter. Men de nuvarande värderingarna får dem att inta en mer försiktig inställning. "Placera anser att Harvia är ett riktigt fint bolag men med nuvarande värdering tror vi att mycket är diskonterat. Vi avvaktar för tillfället och lägger aktien på bevakningslistan," skriver analyssajten.

På Börskollen följer vi också utvecklingen noggrant och håller våra läsare uppdaterade om de senaste analyserna och rekommendationerna. Det är viktigt att noga överväga värderingar och framtidsutsikter innan man gör investeringsbeslut.

Börskollen om Harvia

Harvia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern HARVIA på Mid Cap. Harvia verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 836 st ägare hos Avanza samt 18022 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Harvia specialiserar sig på produktion av bastuanläggningar. Deras sortiment omfattar kompletta lösningar som inkluderar färdiga bastu- och spaanläggningar, samt elektriska bastuaggregat, vedeldade bastuugnar och tillhörande inredning. Företaget tillverkar även infraröda bastuanläggningar. Harvia är verksamt globalt och deras produkter distribueras genom olika samarbetspartners. Företaget grundades 1950 och har sitt huvudkontor i Muurame.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Harvia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Harvia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Harvia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt