Harvia aktie | HARVIA | Aktiekurs, analyser & nyheter - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Harvia aktie • HARVIA • Aktiekurs

🤍  Bevaka
Om aktien
NamnHarvia
StatusNoterad
TickerHARVIA
ListaMid Cap
LandFinland
SektorSällanköpsvaror
BranschMöbler & Inredning
UtdelningJa
Första handelsdag22 Mar 2018
Nästa rapport08 Aug
Antal ägare Avanza825 st
Antal ägare Nordnet17,942 st
Ägare hos nätmäklarna
Om bolaget
Harvia specialiserar sig på produktion av bastuanläggningar. Deras sortiment omfattar kompletta lösningar som inkluderar färdiga bastu- och spaanläggningar, samt elektriska bastuaggregat, vedeldade bastuugnar och tillhörande inredning. Företaget tillverkar även infraröda bastuanläggningar. Harvia är verksamt globalt och deras produkter distribueras genom olika samarbetspartners. Företaget grundades 1950 och har sitt huvudkontor i Muurame.
Dölj beskrivning ▲

Köpa Harvia

Analysera Harvia

Handla Harvia

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Start
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om Harvia

Oj, här var det tomt just nu.

Visa fler

Bolag i samma branch som Harvia

Nobia är ett företag inom tillverkningsindustrin som fokuserar på att skapa och utveckla kökslösningar.

Svedbergs Group är en koncern som satsar på självständiga företag som är specialiserade på design, utveckling och försäljning av hållbara badrumsprodukter och tjänster.

Tulikivi är ett finskt företag som tillverkar kaminer.

The Home Depot är ett företag som både tillverkar och säljer produkter för hem och inredning.

Kid är ett detaljhandelsföretag som sysslar med att designa, utveckla och sälja gardiner, sängkläder, livsstilsartiklar och olika inredningsprodukter för både vuxna och barn.

Desenio Group verkar inom konsumentsektorn och hanterar en digital plattform som säljer väggkonst.

FAQ - Vanliga frågor och svar om Harvia

Ska man investera i Harvia aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Harvia en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Harvia.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Har Harvia utdelning och direktavkastning?

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Harvia utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.

När kommer Harvia rapport

Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-08-08.

Det är altså 55 dagar kvar till nästa rapport i Harvia.

En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.

Harvia senaste rapport

Länk till senaste rapporten från Harvia: Harvia_Plc_Annual_Report_2023 - Harvia Plc’s annual reporting package for 2023 is published

Harvia senaste riktkurs

Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Harvia i sitt senaste utlåtande: OP Corporate Bank sänker Harvia till sälj (minska), riktkurs 31 euro - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.

Liknande bolag som Harvia

Många som är intresserade av Harvia titar ofta på andra bolag i samma branch, Möbler & Inredning. Några av de mest populära bolagen är Nobia från Sverige, Svedbergs från Sverige och Tulikivi från Finland

Harvia forum

Var kan jag diskutera Harvia och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.

Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Harvia: Harvia forum.

När du har hittat ett aktieforum för Harvia som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.

Så här gör du om du vill köpa aktier i Harvia via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter Harvia

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i Harvia

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Harvia!

STÄNG X
Handla aktier i Harvia
Vunnit “Sveriges nöjdaste sparare” 14 år i rad
Brett utbud av aktier, fonder och derivat
Bli kund helt gratis – enkel och smidig plattform
Erbjudande: Handla aktier/fonder gratis upp till 50 000 kr

Går Harvia aktie att handla på börsen?

Ja, Harvia är börsnoterade i Finland, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Harvia.

Vad har hänt med Harvia aktien?

Här är den senaste nyheten där Harvia nämns: Harvia: Stark utveckling på börsen trots hög värdering.

Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Harvia aktien:

Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.

Varför sjunker Harvia aktien - är den övervärderad?

Harvia kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.

Varför stiger Harvia aktien - är den undervärderad?

Harvia kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.

Var kan jag investera i Harvia aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Harvia. Hos dessa nätmäklare kan du även se Harvia aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera Harvia?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Harvia på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.