Hemmafixarkedjan fortsätter ner – Analytikerkvartett tycker till om framtiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hemmafixarkedjan fortsätter ner – Analytikerkvartett tycker till om framtiden

Hemmafixarkedjan

Clas Ohlsons aktie fortsätter att falla på dagens börs. Detta sker i ljuset av flera analytikers kommentarer och justeringar av deras riktkurser, efter gårdagens kvartalsrapport som inte levde upp till förväntningarna. Handelsbanken har sänkt sin riktkurs för Clas Ohlson, och andra analytiker har följt efter.

  • Handelsbanken har justerat sin riktkurs för Clas Ohlson till 185 kronor, vilket är en sänkning från tidigare 200 kronor.
  • Kepler Cheuvreux behåller sin riktkurs på 145 kronor, men SEB och Carnegie har sänkt sina riktkurser till 155 kronor.

I sina kommentarer till kursfallet klargjorde analytiker att den starka försäljningsutvecklingen under det tredje kvartalet kom med lägre marginaler än väntat. Detta ledde till att Handelsbanken sänkte sina resultatprognoser för de nästkommande åren med omkring sex procent, vilket speglar högre förväntade kostnader och mer modesta prognoser för bruttomarginalen.

Förväntningarna justeras ner

Som Börskollen tidigare har rapporterat om har även Kepler Cheuvreux sänkt sina förväntningar på 2023/24 års EBIT med tre procent, främst på grund av den negativa resultatavvikelsen i Q3. Däremot har de höjt 2024/25 års EBIT med tre procent, huvudsakligen på grund av högre omsättningsprognoser.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Riktkurserna sänks

SEB och Carnegie har också valt att sänka sina riktkurser för Clas Ohlsons aktie. SEB sänkte sin riktkurs till 155 kronor från 165, medan Carnegie sänkte till samma nivå från 170 kronor, båda bibehöll sin rekommendation på "behåll".

Börskollen kan också rapportera att Lene Iren Oen, med titeln Director Sales and E-com, under gårdagen har köpt 500 aktier i Clas Ohlson. Aktierna köptes till kursen 139,50 kronor per aktie, vilket innebär en affär på 69 750 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Vi på Börskollen fortsätter att noggrant följa utvecklingen för Clas Ohlsons aktie och reaktionerna från marknadens analytiker.

Börskollen om Clas Ohlson

Clas Ohlson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CLAS B på Mid Cap. Clas Ohlson verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 19718 st ägare hos Avanza samt 3534 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Clas Ohlson är en återförsäljare av tekniska produkter. Idag erbjuder bolaget ett brett utbud av tekniska produkter, heminredning samt bygg och multimedialösningar. Verksamheten drivs via flertalet fysiska butiker, samt via E-handeln, där kunderna huvudsakligen består av privatpersoner, men även utav företagskunder. Störst närvaro återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret beläget i Insjön.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Clas Ohlson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Clas Ohlson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Clas Ohlson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt