Höjda riktkurser i Ericsson efter rapporten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Höjda riktkurser i Ericsson efter rapporten

Höjda

Telekombolaget Ericsson mottog en rad höjda riktkurser efter sin färska Q1-rapport. Bland de analyshus som höjde sina riktkurser finns Kepler Cheuvreux och SEB, trots att vissa använde olika rekommendationer. Andra analyshus, som Barclays och Goldman Sachs, valde att sänka sina riktkurser för Ericsson.

  • Kepler Cheuvreux höjde sin riktkurs för Ericsson till 53 kronor, men behöll sin rekommendation på "minska".
  • SEB höjde sin riktkurs till 64 kronor och uppgraderade sin rekommendation till "köp".
  • Barclays och Goldman Sachs sänkte sina riktkurser till 48 respektive 40 kronor.

Kepler Cheuvreux kommenterade att trots att marginalerna gradvis återhämtar sig, är uppsidan fortfarande begränsad på grund av avsaknaden av en större plan för kostnadsbesparingar. Emellertid tror SEB att botten troligtvis är nådd på den för Ericsson viktiga amerikanska marknaden, vilket motivierade dess riktkurshöjning och uppgradering.

Vissa analyshus är fortsatt försiktigt positiva

Ålandsbanken gav ingen särskild riktkurs eller rekommendation, men betonade att de fortfarande är försiktigt positiva till Ericsson efter rapporten. De skrev att kvartalsutfallet stöder deras scenario om en bättre geografisk mix från andra halvåret i år, vilket bör driva både försäljningstillväxt och marginaler.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Avvikande riktkurser från Barclays och Goldman Sachs

Barclays och Goldman Sachs valde dock att sänka sina riktkurser för Ericsson till 48 respektive 40 kronor. Deras rekommendationer var fortsatt "undervikt" och "sälj".

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att noggrant övervaka rörelserna för Ericsson efter denna senaste utveckling och hålla våra läsare uppdaterade med de senaste nyheterna och analyserna.

Börskollen om Ericsson

Ericsson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ERIC B på Large Cap. Ericsson verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 73028 st ägare hos Avanza samt 19482 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ericsson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt