Ingen elbil i gamla Saab-fabriken – produktion av elbilen Emily GT flyttas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ingen elbil i gamla Saab-fabriken – produktion av elbilen Emily GT flyttas

Ingen

Planerna om att tillverka den nya elbilen Emily GT i den gamla Saab-fabriken i Trollhättan har grusats. Istället riktar bolaget EV Electra Sweden blickarna mot kontraktsproduktion inom Europa. Enligt företagets VD, Jihad Mohammad, är det i dagsläget omöjligt att starta bilproduktion i Trollhättan.

  • Planerna om att tillverka den nya elbilen Emily GT i Trollhättan har grusats på grund av brist på lämpliga produktionsfaciliteter.
  • EV Electra Sweden förhandlar nu med kontraktstillverkare i Europa för tillverkning av bilmodellen.

EV Electra Sweden hade tidigare i december meddelat att man köpt projektet kring elbilen Emily GT, med planer på att starta produktionen i Trollhättan. Men dessa planer har nu ändrats.

Vd:n för EV Electra, Jihad Mohammad, förklarar att problemet med Trollhättan är att det inte finns några lämpliga produktionsfaciliteter där.

Problem med produktionsfaciliteter

Vd:n för EV Electra, Jihad Mohammad, förklarar att problemet med Trollhättan är att det inte finns några lämpliga produktionsfaciliteter där.

"Det är byggnader, det är många byggnader, många showroom, men ingen fabrik. Produktionslinan togs bort och robotarna skrotades. Det är en tom byggnad, om du vill fortsätta Saabs arv måste du ta tillbaka deras byggnader. Det går inte med små byggnader, du behöver vad de ägde 1930", säger han i en intervju med Saab Club Nederland.

Detta rapporterar Dagens PS om.

Sökande efter kontraktstillverkare

EV Electra Sweden letar nu efter kontraktstillverkare inom Europa. "Det finns hundratals kontraktsfabriker med färdiga tillverkningslinor, vi pratar med många", säger Jihad Mohammad.

Stenhaga Invest och entreprenören Svante Andersson, som äger majoriteten av Saabs tidigare fabrik, uttrycker att de är öppna för att diskutera hyresavtal. "Det är upp till Jihad var han vill lägga sin tillverkning", säger Svante Andersson.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt