Investmentbolaget lockar för långsiktiga – trots bristen på substansrabatt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Investmentbolaget lockar för långsiktiga – trots bristen på substansrabatt

Investmentbolaget

Investmentbolaget Industrivärden har en imponerande portfölj av innehav, men för närvarande erbjuder bolaget ingen rabatt för dessa, enligt en analys från Affärsvärlden. Trots bristen på substansrabatt anses bolaget vara ett attraktivt alternativ för långsiktigt sparande.

  • Industrivärden erbjuder för närvarande ingen substansrabatt på sin portfölj.
  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd men framhåller bolaget som ett bra alternativ för långsiktigt sparande.

Affärsvärlden menar att Industrivärden har en portfölj av innehav som är attraktiv, men att det för tillfället inte finns någon substansrabatt att få när man investerar i dessa genom bolaget. Detta innebär att man inte får mer för pengarna genom att köpa dessa innehav via Industrivärden jämfört med att köpa dem direkt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Industrivärden som alternativ till aktiefonder

Trots bristen på substansrabatt, menar Affärsvärlden att Industrivärden kan vara ett bra alternativ för långsiktiga sparare. Detta baseras på att tidningen har aktiva köpråd på motsvarande 70 procent av bolagets portfölj.

Vi på Börskollen håller med om Affärsvärldens bedömning att Industrivärden kan vara ett bra alternativ för långsiktigt sparande. Trots att bolaget för närvarande inte erbjuder någon substansrabatt, är dess portfölj av innehav omfattande och har potential att ge en god avkastning över tid.

Läs också: Investmentbolagen i topp – och de 10 med högst rabatt just nu

Börskollen om Industrivärden

Industrivärden är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INDU C på Large Cap. Industrivärden verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 71817 st ägare hos Avanza samt 11011 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Industrivärden är ett investmentbolag med störst närvaro på den nordiska marknaden. Företagets mål är att över tid generera en hög tillväxt av substansvärdet vilket i sin tur skall ge en totalavkastning högre än börsens genomsnitt. Bolaget är storägare i klassiska svenska bolag inom sektorerna telekom, industri, finans, samt fordonsindustrin. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Industrivärden, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Industrivärden

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Industrivärden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt