IPO-nytt: 3 spännande svenska noteringar i februari – och ett antal utländska att hålla ögonen på 2022
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

IPO-nytt: 3 spännande svenska noteringar i februari – och ett antal utländska att hålla ögonen på 2022

IPO-nytt:

Under februari ämnar Hubbster, som erbjuder en plattform för att driva igenom förändringsarbete inom organisationer, den digitala specialistvårdgivaren Learning 2 Sleep samt specialläkemedelsbolaget Newbury Pharmaceuticals att noteras – tecknar du aktier i nykomlingarnas IPOs? Vi summerar den senaste tidens nyhetsflöde på noteringsfronten med fokus på aktuella och kommande svenska och internationella börsnoteringar att hålla ögonen på!

Läs mer: I  förra veckans "IPO-nytt" läser du om fler nyheter för börsaktuella bolag!

Nyheter om kommande börsnoteringar/IPOs, emissioner och SPACar att hålla ögonen på 2022

Nedan finner du ett antal nyheter som rör kommande planerade eller möjliga börsnoteringar för 2022 eller framåt.

Tips: Du finner fler aktuella nyheter på vår sida för Börsnoteringar & IPOs samt vår sida för SPAC-bolag.

Tips – Ladda ner Börskollens kostnadsfria app för automatisk bolagsbevakning av IPO-aktuella bolag

Learning 2 Sleep ska noteras på First North - ta in runt 11 miljoner kronor för att expandera


Digitala specialistvårdgivaren Learning 2 Sleep ska börsnoteras i början på februari, och då emittera nya aktier till ett värde om cirka 11 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande med tillhörande prospekt.

Teckningsperioden löper mellan 11 och 25 januari. Värderingen uppgår till cirka 50 miljoner kronor före erbjudandet.

Investerare kan köpa units, bestående av aktier och teckningsoptioner, för 11,8 kronor styck. Det ska ge en emissionslikvid om cirka 11,1 miljoner kronor före avdrag om 1,7 miljoner kronor i emissionskostnader.

Emissionslikviden ska gå till internationell expansion genom riktade marknadsföringsinsatser, utveckling av bolagets plattform för behandling av sömnbesvär samt utveckling av nya intäktsströmmar av mer återkommande karaktär via prenumerationsbetalning och SaaS-modell.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Learning 2 Sleep.

Hubbster genomför en nyintroduktion på Nordic SME med första handelsdag den 11 februari

Hubbster genomför en nyintroduktion på NGM Nordic SME. Första handelsdag i bolagets aktier och teckningsoptioner blir den 11 februari. Teckningstiden i erbjudandet löper från 14 till 28 januari.

Erbjudandet omfattar 0,84 miljoner units till teckningskursen 23,40 kronor per aktie. Varje unit består av tre aktier och två vederlagsfria teckningsoptioner TO 1, vilket innebär att teckningskursen motsvarar 7,80 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 19,7 miljoner kronor före emissionskostnader på 4,5 miljoner kronor. Hubbster värderas före erbjudandet till 123,3 miljoner kronor.

Hubbster har som mål att, via en kombination av organisk tillväxt och förvärv, inom tre år bli det globalt ledande verktyget för att driva igenom förändringsarbete i stora organisationer. Tillväxtstrategin baseras på satsningar inom direktförsäljning och partnerskap i både Sverige och internationellt. Förvärvsstrategin kommer fokuseras till att förvärva undersökningsbolag med en etablerad kundstock. Huvudsyftet med förestående nyemission är att säkra tillräckliga finansiella resurser för att möjliggöra och förverkliga denna tillväxtplan.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Hubbster.

Newbury Pharmaceuticals genomför en nyintroduktion på First North – första handelsdag 4 februari


Newbury Pharmaceuticals genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market.  Anmälningstiden i erbjudandet löper från 12 januari till 25 januari och första handelsdag i aktien blir den 4 februari.

Erbjudandet omfattar 3,85 miljoner nyemitterade aktier till teckningskursen 13 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 50 miljoner kroner före emissionskostnader. Teckningsåtaganden på 40 miljoner kronor har erhållits, vilket motsvarr 80 procent av erbjudandet. Västra Hamnen Corporate Finance är finansiell rådgivare till Newbury i samband med noteringen.

Newbury är ett svenskt företag grundat 2020 som fokuserar på att tillhandahålla receptbelagda läkemedel till patienter och läkare på den skandinaviska marknaden. Bolaget fokuserar på specialmedicin och egna varumärken med starkt fokus på onkologi, sällsynta sjukdomar och neurologi. För detta ändamål har en portfölj med totalt 27 produkter inlicensierats, vilket förväntas generera ett stabilt flöde av produktlanseringar under de kommande åren.

Vi har nu adderat bolaget till vår databas vilket innebär att du kan skapa bevakning med automatiska pushnotiser i vår app. Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Newbury Pharmaceuticals.

Nyheter om internationella börsnoteringar/IPOs och SPACar

Och här några nyheter om internationella börsnoteringar.

Svenskgrundade dataanalysföretaget Qlik inleder process mot börsnotering i USA

Det svenskgrundade dataanalysföretaget Qlik har ansökt om notering hos USAs börs- och värdepapperskommission, SEC. Det framgår av ett pressmeddelande.

Antalet aktier som ska erbjudas och prisintervallet för det föreslagna erbjudandet har ännu inte fastställts.

Läs hela nyheten.

TPG:s introduktionskurs inför noteringen på Nasdaq förväntas landa på 28-31 dollar

Private equity-jätten TPG meddelar att introduktionskursen inför noteringen på Nasdaq-börsen förväntas för närvarande att landa inom intervallet 28-31 dollar per aktie, framgår av ett pressmeddelande.

Börsintroduktionen omfattar 33,9 miljoner A-aktier, varav 28,3 miljoner säljs av bolaget och resterande 5,6 miljoner av en befintlig strategisk investerare.

Att bolaget var på väg till börsen blev känt i augusti i fjol och strax före jul framkom att börsdokument hade lämnats in till Nasdaq-börsen.

Firman grundades 1992 och fick snabbt uppmärksamhet genom sin medverkan i uppköpet av flygbolaget Continental Airlines. TPG var också första amerikanska riskkapitalisten att dra igång en större verksamhet i Asien. TPG har idag 109 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning, över 900 anställda och mer än 280 bolag i portföljen.

Läs hela nyheten.

Bolt tar in nytt kapital - värderas till 8,4 miljarder dollar

Mobilitetsföretaget Bolt, som tillhandahåller såväl taxitjänster som elsparkcyklar, tar in 711 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Sequoia Capital och Fidelity. Kapitalanskaffningen innebär att bolaget värderas till 8,4 miljarder dollar - upp från 4,8 miljarder dollar för 5 månader sedan.

Bolt har på senare tid blivit en betydande konkurrent till Uber på bland annat nyckelmarknader såsom London och Paris, skriver CNBC och framhäver Bolts expansion till mat- och livsmedelsleveranser samt elskotrar.

Bolagets vd och grundare Markus Villig uppgav även att en börsnotering är trolig i framtiden: "På lång sikt? Troligtvis, ja, vi kommer bli ett publikt bolag", sa Boltchefen och tillade att "det är inget brådskande för oss för tillfället."

Läs hela nyheten.

Reddit närmar sig börsnotering – arbetar med amerikanska storbanker


Sociala medie-företaget Reddit är i pågående diskussioner med Morgan Stanley och Goldman Sachs avseende bolagets planerade börsnotering. Det uppger källor till Bloomberg News.

Börsnoteringen kan komma att genomföras redan i mars och värdera Reddit till uppemot 15 miljarder dollar.

I sin senaste finansieringsrunda värderades Reddit till 10 miljarder dollar och på ägarlistan idag finns bland andra Tencent, Sequioa Capital och Andreessen Horowitz.

Läs mer och följ nyhetsflödet på vår bolagssida för Reddit.

Branson planerar notera europeisk spac

Den brittiska superentreprenören Richard Branson planerar att lista en spac på Amsterdambörsen under de kommande månaderna. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor.

Detta skulle vara Bransons första noterade europeiska spac. Han har tidigare använt denna sorts bolag för att lista sin rymdturismsatsning Virgin Galactic och den kommersiella satellitoperatören Virgin Orbit.

Den europeiska spac:en uppges kunna listas redan under första kvartalet med en initial kapitalbas på cirka 200 miljoner euro.

Värt att notera är att Branson duckar en London-notering trots att hans holdingbolag Virgin Group är baserat där och efter att brittiska regulatorer ändrat reglerna för att underlätta spac-listningar.

Läs hela nyheten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Continental

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt