Kesko satsar stort på elektrifierade transporter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Kesko satsar stort på elektrifierade transporter

Kesko

Den finska detalj- och partihandelskedjan Kesko aviserar en investering på nära 10 miljoner euro, motsvarande cirka 116 miljoner kronor, för att elektrifiera sina transporter och leveranser inom Finland. Målet är att ha ungefär 200 elfordon i drift inom livsmedelsverksamheten till år 2030.

  • Investering på 10 miljoner euro i elektrifierade transporter
  • Mål att ha 200 elfordon i drift till 2030
  • Laddningspunkter för tunga fordon vid alla logistikcentra

Storsatsning på elfordon

Kesko planerar att successivt öka antalet elfordon som används för transport och leveranser inom sin livsmedelsverksamhet. Målet är att nå cirka 200 elfordon till år 2030. För att underlätta denna övergång kommer företaget att installera laddningspunkter för tunga fordon vid alla sina logistikcentra inom de närmaste åren.

Logistikcentraler och klimatpåverkan

Enligt Jyrki Tomminen, Vice President för Supply Chain Management, Logistics and Store Operations inom Keskos dagligvaruhandel, skickar företagets logistikcentraler för dagligvaruhandeln ut cirka 700 laster dagligen över hela Finland. "Keskos logistikcentraler för dagligvaruhandeln skickar dagligen ut cirka 700 laster över hela landet. Som en stor finsk aktör vill vi bana väg för en mer omfattande användning av eldrivna lastbilar. Det här är också ett viktigt steg på vår resa för att minska utsläppen, eftersom transporterna står för ungefär hälften av klimatpåverkan från vår egen verksamhet", säger Tomminen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Elektrifiering av hemleveranser

Utöver satsningen på tunga elfordon i logistikverksamheten, har Kesko också som mål att öka användningen av elfordon i hemleveranser för dagligvaruhandeln på nätet under de kommande åren. Detta steg är en del av företagets övergripande strategi för att minska sin klimatpåverkan och bidra till en mer hållbar framtid.

Vi på Börskollen ser med intresse på hur denna satsning kommer att påverka både marknaden och miljön i Finland. Keskos initiativ kan bana väg för andra aktörer inom branschen att följa efter.

Börskollen om Kesko

Kesko är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern KESKOB på Large Cap. Kesko verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 683 st ägare hos Avanza samt 28724 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kesko är verksamma inom handelsbranschen. Bolaget erbjuder servicetjänster främst inriktat mot livsmedels-, bygg- och teknikbranschen. Störst kompetens återfinns inom utveckling av butikskoncept, kanalförsäljning, E-handelssidor och affärsmodeller. Majoriteten av verksamheten återfinns på den nordiska – och baltiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kesko, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kesko

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kesko

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt