Kontorshyresmarknaden fortsatt trög trots stabilare fastighetsmarknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Kontorshyresmarknaden fortsatt trög trots stabilare fastighetsmarknad

Kontorshyresmarknaden

Atrium Ljungberg redovisar i sin första fastighetsrapport för säsongen att avkastningskraven börjar stabiliseras och att tillgången på likviditet förbättras. Kontorshyresmarknaden däremot, upplever en tröghet. Aktien anses vara rimligt värderad och ger en neutral rekommendation.

  • Kraven på avkastning stabiliseras och tillgången på likviditet har förbättrats enligt Atrium Ljungberg.
  • Aktien bedöms vara rimligt värderad för närvarande, men stigande räntekostnader kan äta upp framtida tillväxt.
  • Kontorshyresmarknaden upplever tröghet.

Atrium Ljungbergs rapport visar en förbättring i avkastningskrav och tillgång till likviditet. Detta tyder på en stabilisering av fastighetsmarknaden. Men trots dessa positiva tecken, uppvisar kontorshyresmarknaden fortfarande tröghet, vilket kan vara en utmaning för företaget och marknaden som helhet.

Stigande räntekostnader hotar tillväxten

Atrium Ljungberg har haft fördelar av en lång räntebindning, men under de kommande åren kan stigande räntekostnader riskera att äta upp mycket av företagets tillväxt. Denna utveckling är något investerare bör vara medvetna om och beakta i sina investeringsbeslut.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Atrium Ljungbergs aktie bedöms vara rimligt värderad

Enligt Affärsvärldens analys är Atrium Ljungbergs aktie för närvarande rimligt värderad. "Vi använder 18 gånger (i p/e-tal) och ser då knappt 20 procent uppsida i aktien. Det gör Atrium Ljungberg på gränsen till köpvärd men vi väljer ändå att stanna med ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden. På Börskollen håller vi med om detta och ger även vi en neutral rekommendation för aktien.

Börskollen om Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ATRLJ B på Large Cap. Atrium Ljungberg verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 4588 st ägare hos Avanza samt 878 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Atrium Ljungberg är verksamma inom fastighetsbranschen. Visionen är att äga, förvalta och aktivt vara delaktig i utvecklingen av fastighetsbeståndet. I bolagets fastighetsportfölj återfinns huvudsakligen kommersiella fastigheter belägna i större svenska städer. Atrium Ljungberg grundades 2006 då LjungbergGruppen sammanslogs med Atrium Fastigheter. Huvudkontoret ligger i Nacka.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Atrium Ljungberg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Atrium Ljungberg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Atrium Ljungberg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt