Köp trafiksäkerhetsbolaget med rekordstor orderbok – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Köp trafiksäkerhetsbolaget med rekordstor orderbok – så stor är potentialen

Köp

Trafiksäkerhetsbolaget Sensys Gatso har en rekordstor orderbok och förväntas börja leverera stora orders i både Sverige och Nederländerna under de kommande åren. Affärsvärlden rapporterar att företagets vinsttillväxt ser ut att bli stark, trots att aktien har fallit med nästan 20 procent sedan tidningen gav den ett neutralt råd i somras.

  • Sensys Gatsos orderbok är rekordhög och företaget förväntas leverera stora orders framöver.
  • Aktien har fallit med nästan 20 procent sedan i somras, men Affärsvärlden höjer nu sin rekommendation till köp.
  • Affärsvärlden förutser en potential för aktien på 32 procent på ett par års sikt.

Sensys Gatso, som är ledande inom trafiksäkerhetsteknik, kommer att börja leverera ut stora orders i både Sverige och Nederländerna under det kommande året. Detta kommer att leda till en förväntad stark vinsttillväxt för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Läs även: Nykomlingen har rusat över 50 % – Afv: Så ska du agera nu

Aktiens potential och Affärsvärldens analys

Affärsvärlden har i sin analys förutsett en potential för Sensys Gatsos aktie på 32 procent på ett par års sikt. Aktien har fallit med nästan 20 procent sedan tidningen gav den ett neutralt råd i somras och nu höjer tidningen sin rekommendation till köp.

Affärsvärlden noterar dock att bolagets insynsägande är rätt klent. Trots detta förväntar de att det kommer att bli full fart med leveranser 2024.

Om Sensys Gatso

Sensys Gatso är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 7072st ägare hos Avanza samt 2133st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Sensys Gatso Group utvecklar och marknadsför system inom trafiksäkerhet. Systemen används främst för hastighets- och rödljusövervakning. Utöver huvudverksamheten levererar bolaget varningssystem, mobila hastighetssystem, samt tillhörande backoffice tjänster. Bolagets kunder återfinns på en global nivå. Bolaget kom till via en sammanslagning av Sensys och Gatso under 2015. Huvudkontoret ligger i Jönköping.

Läs också: Buffett storsatsar på AI – 49 % av portföljen i dessa tre aktierna

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sensys Gatso

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sensys Gatso

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.