Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Aktieproffs hissar hårt blankad aktie"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Aktieproffs hissar hårt blankad aktie" som skrevs av Dagens PS eller "Här sjunker superyachten vid Italiens kust" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Aktieproffs hissar hårt blankad aktie

Aktien uppges ha rasat runt 45 procent på börsen sedan förra våren och den är en stor blankarfavorit, skriver Di. Vitvarujätten Electrolux är, skriver Dagens Industri, den tredje mest blankade aktien på..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Scandinavian Tobacco och Uniper med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 25 augusti. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Needham höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Dramatiska bilder utspelade sig under helgen när den 130 fot långa superyachten My Saga sjönk vid Italiens kust. Här är videon över..

3. Här sjunker superyachten vid Italiens kust

Dramatiska bilder utspelade sig under helgen när den 130 fot långa superyachten My Saga sjönk vid Italiens kust. Här är videon över förloppet som fångades av den italienska kustbevakningen, Guardia Costiera,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. Källor: Putins taktik – utpressa Europa

Med energipress i vinter hoppas Putin enligt källor till Reuters att Europa ska sluta förse Ukraina med vapen och att det mynnar ut i fred. I går på Ukrainas självständighetsdag dödades 22 civila ukrainare i en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

5. 0,0 miljoner i omsättning för Aegirbio

Diagnostikbolaget Aegirbios nettoomsättning för andra kvartalet landade på 0,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022 (5,3)...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Teknisk analys: 10 trendstarka köpkandidater i veckans “Norden topp 10”

Veckans “Norden topp 10” består denna gång av en svensk, tre danska, fem norska och en finsk aktie. Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Otursresa – kom hem med covid-19, apkoppor och hiv

En 36-årig italiensk man kan ha haft maximal otur. När han kom hem efter en resa till Spanien var han smittad med tre virus samtidigt, skriver The Independent. I hans kropp rasade apkoppor och covid-19 parallellt med..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Vitvarubolaget Electrolux är hårt pressat och flera blankare har flockats runt företaget. En rad faktorer pekar dock på att en..

8. Historiskt köpläge i Electrolux enligt Swedbankstrateg - Di

Vitvarubolaget Electrolux är hårt pressat och flera blankare har flockats runt företaget. En rad faktorer pekar dock på att en vändning uppåt är på väg, och därtill är direktavkastningen god. Det anser..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Putin vill öka Rysslands militär med över 130 000 soldater - Sky

Rysslands president Vladimir Putin beordrar landets militär att utöka sin styrka med 137 000 personer med start nästa år.  Det meddelade han i ett uttalande under torsdagen, rapporterar Sky News...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Det ljusnar för biotech-bolag på börsen

Det har hittills varit ett mörkt år för aktiemarknaden i allmänhet och för biotechbranschen i synnerhet. Efter en riktigt svag inledning på året har situationen nu äntligen börjat ljusna. Nasdaq Biotechnology..

En nyhet från Biostock som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Lista: Dagens insynsaffärer - Handelsbanken Fonder flaggar upp i Isofol Medical

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 25 augusti finner vi bland annat "Handelsbanken Fonder flaggar upp i Isofol Medical" och "Produktchef i Elekta köper aktier..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

12. Nato suget på svenska flygvapnet

Försvarsalliansen Nato gillar svenska flygvapnet, men bland de svenska stridspiloterna är missnöjet utbrett, konstaterar experter. SVT rapporterade i juli att hälften av Försvarsmaktens stridspiloter tagit..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

"Du kan inte inflationsskydda kapitalet genom att ha det på ett sparkonto"..

13. "Du kan inte inflationsskydda kapitalet genom att ha det på ett sparkonto"

"Du kan inte inflationsskydda kapitalet genom att ha det på ett sparkonto"..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

14. Redeye reviderar ned motiverat värde för Embracer

Redeye sänker sina prognoser för gamingbolaget Embracer efter rapporten. Analyshuset skruvar därtill ner sitt basscenario för aktien, framgår det av en färsk analys.  Även estimaten för nya spelet Saints Row..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. 50 miljarder upp i rök - blodiga start på börsen för EQT:s norska robotbolag

50 miljarder upp i rök - blodiga start på börsen för EQT:s norska robotbolag. Hajpade Autostore var den största noteringen i Norge på 20 år...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt