Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Banken köpstämplar två folkaktier"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Banken köpstämplar två folkaktier" som skrevs av Aktiespararna eller "Efterlängtade produkten släppt - småspararfavoriten klättrar" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Banken köpstämplar två folkaktier

Aktien handlas långt under sin historiska värdering - god chans till extrautdelning..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Smart Eye och Volvo med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 19 april. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie inleder..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Småspararfavoriten lyfte på börsen efter recensionerna kom in..

3. Efterlängtade produkten släppt - småspararfavoriten klättrar

Småspararfavoriten lyfte på börsen efter recensionerna kom in..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. Här är onsdagens aktierekar

Färska köprekar för Telia, Tele2 och Storytel - en rad sänkta riktkurser för Ericsson..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Lista: Dagens insynsaffärer - Ranny Davidoff har ett ägande på 4,64 procent i Immunovia efter företrädesemissionen

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 19 april finner vi bland annat "Ranny Davidoff har ett ägande på 4,64 procent i Immunovia efter företrädesemissionen" och..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Jagad av Kronofogden blev miljardär i garaget

Svensken skapade en världssuccé i sitt garage medan breven från Kronofogden växte på hög – han är nu god för minst 5 miljarder kronor på sin snilleblixt. Affärsvärlden berättar om Stig Engström, Engcon..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Nya siffror bekräftar svensk byggkrasch

Den svenska nyproduktionen av bostäder går knappt på halvfart och ny statistik vittnar nu om en byggkrasch i landet. Bostadsbyggandet har nästan halverats när projekten av nyproduktion föll ytterligare mellan..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Elbilstillverkaren Tesla kapar priserna för vissa av sina modeller i USA för sjätte gången i år, rapporterar bland annat Electrek...

8. Tesla sänker priserna i USA igen

Elbilstillverkaren Tesla kapar priserna för vissa av sina modeller i USA för sjätte gången i år, rapporterar bland annat Electrek. Bolaget gör Model Y Long Range och Performance billigare med 3 000 dollar vardera...

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Tesla faller efter ny prissänkning

Tesla faller efter ny prissänkning. Släpper delårsrapport i kväll..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Momentumaktier - Dessa sex aktier har idag noterat nytt årshögsta

Hittills i dag har det bjudits på sex nya 52-veckorshögsta på Stockholmsbörsens listor. För investerare som fokuserar på trendföljande momentumstrategier kan det vara intressant att leta efter aktier som noterar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Paccar reserverar 600 miljoner dollar i förväntat skadestånd - Di

Amerikanska lastvagnsjätten Paccar, konkurrent till svenska Volvo, har reserverat 600 miljoner dollar inför förväntade skadestånd kopplade till en europeisk priskartell mellan 1997-2011, skriver Dagens industri..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

12. Maktskiftet: Kineser vill inte ha västerländska bilar

Västerländska bilar i Kina har länge förknippats med rikedom och framgång. Nu har emellertid vinden vänt och det är inhemska bilar som nu lockar kineser. En stor anledning till detta är att elektrifieringen har..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Stockholmsbörsen öppnade onsdagen ordentligt nedåt, och när den stänger ligger indexen fortfarande på minus. Dagens bottennotering..

13. Stockholmsbörsen stänger på minus – SBB i botten

Stockholmsbörsen öppnade onsdagen ordentligt nedåt, och när den stänger ligger indexen fortfarande på minus. Dagens bottennotering står fastighetsbolaget SBB för. När Stockholmsbörsen stänger på onsdagen är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Då kommer nästa elstöd

Registrera ditt bankkonto om du inte redan gjort det..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

15. Priserna på begagnade bilar fortsätter upp - rekordfå transaktioner

Priserna på begagnade bilar fortsätter att stiga under det första kvartalet i år. Det visar en rapport från bilförmedlaren Kvdbil. Samtidigt är marknaden avvaktande då antalet transaktioner ligger på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.