Priserna på begagnade bilar fortsätter upp - rekordfå transaktioner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Priserna på begagnade bilar fortsätter upp - rekordfå transaktioner

Priserna

Priserna på begagnade bilar fortsätter att stiga under det första kvartalet i år. Det visar en rapport från bilförmedlaren Kvdbil. Samtidigt är marknaden avvaktande då antalet transaktioner ligger på rekordlåga nivåer.

Priserna ökade med 6,4 procent under det första kvartalet. Uppgången är den största på ett år. Det är bensinbilarna som skapar uppgången. Elbilarna sjunker i pris. Priserna har gått upp för bensinbilar, 7,3 procent. Elbilar har backat med 9,2 procent och laddhybrider med 6,2 procent.

Marknaden är inte heller jättelikvid. Antalet transaktioner är rekordfå. Årets första kvartal blev det svagaste sedan statistikföretaget Vroom började sina mätningar 2014. Totalt såldes 242 972 bilar, fördelat på bilhandeln, privatmarknaden och företag. Det är en nedgång med 15,1 procent mot samma period föregående år.

- Inflation och dyrare privatleasing har gjort att nya bilar hamnat utom räckhåll för många konsumenter, och det har ökat efterfrågan på andrahandsmarknaden. Sedan har den svaga kronan och ännu högre priser i Europa fått exporten att skena. Jag tror inte man ska räkna med pressade priser framöver. Den som hoppades att fynda en begagnad bil i vår blir troligen besviken, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Bilia är aktiva inom bilförsäljning. Kvdbil ägs av Ratos.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.