Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekar - dubbelsänkta riktkurser för SBB, Telia och H&M" av Aktiespararna – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Embracer med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 16 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Goldman Sachs..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

3. Dagens aktierekar - dubbelsänkta riktkurser för SBB, Telia och H&M

Här är ett axplock av dagens rekommendationsnyheter..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

4. SBB rasar på börsen- efter lägre riktkurser

Aktien handlas på lägsta nivåerna sedan coronavåren 2020..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Världsbanken varnar för förödande global recession

Världsbanken varnar för att en tuffare penningpolitik globalt kan skapa en förödande global recession nästa år genom att räntorna höjs för mycket. Istället vill Världsbanken att världens största..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

6. Hernhag: Tio basaktier för en miljonportfölj

Och några stabila amerikanska utdelare för långsiktiga investerare..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Vinnare & Förlorare - Azelio rasar på nyemission

Stockholmsbörsen inleder veckans sista handelsdag med en tydlig nedgång. I botten finns Azelio efter att bolaget aviserat en företrädesemission på 300 miljoner kronor. Efter 31 minuters handel var OMXS30-indexet..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Det på många sätt lovande miljöteknikbolaget Swedish Stirling börsnoterar nu en preferensaktie. "Det är nog feltänkt från alla..

8. Swedish Stirling borde ställa in emissionen av preferensaktier - Affärsvärlden

Det på många sätt lovande miljöteknikbolaget Swedish Stirling börsnoterar nu en preferensaktie. "Det är nog feltänkt från alla håll. Dåligt för pref-investerarna och ett troligt giftpiller för Swedish..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

9. Teknikfonden storhandlade i börsraset

Utökade bland annat innehavet i amerikansk Sinch-konkurrent..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Nya solcellskunder får vänta upp till ett halvår på anslutning

Kunder som installerar solceller i hopp om att sänka elräkningen måste vara beredda på att få vänta minst ett halvår. Nu ökar klagomålen...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Dieselpriset fortsätter nedåt

Sänks ytterligare 65 öre - även bensinen blir billigare..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. Klarna-grundaren har skäl att fira efter jättebud – mångdubblat värde

Paret Siemiatkowskis investmentbolag Flat träffade rätt med Figma. Nu ger techjättens bud en avkastning tre gånger värdet på pappret...

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

VECKAN SOM GÅTT: Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg om bland annat veckans vinnare, förlorare och vinstvarningar..

13. "Ett av börsens värsta bolag i modern tid står nu som vinnare"

VECKAN SOM GÅTT: Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg om bland annat veckans vinnare, förlorare och vinstvarningar..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

14. Goldman Sachs: Akta dig för att köpa dippen i aktier

Akta dig för att ”köpa dippen” i aktier – marknaden ska fortfarande ned, varnar Goldman Sachs strateg Sharon Bell i en intervju med Bloomberg. Björnmarknaden kommer att fortsätta och aktiemarknaden ska ned en..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

15. Professionella investerare utnyttjar nedställ till köp - Erik Penser

Eric Penser Bank konstaterar att professionella investerare under en period tagit helt andra beslut än icke-professionella aktörer.  "Det ger att precis som under slutet av mars 2020, eller årsskiftet 2018/2019 har..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt