Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Cibus Nordic och NEL med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Electrolux och Scandic Hotels. Nedan finner du hela topp 20-listan,..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Mörk börsdag för flera stora fastighetsbolag

För flera fastighetsbolag har det varit trist på börsen den här veckan, några stora bolag tappade flera procent på torsdagen. SBB tappade hela 7,2 procent i går och riskerar att handlas till under 10 kronor...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 30 september. Några..

3. Dagens aktierekommendationer – Cibus Nordic och NEL med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 30 september. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Pareto..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Nordnets sparare tar skydd i utdelningsaktier

Nordnets sparare tar skydd i utdelningsaktier..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

5. Vinnare & Förlorare - Sinch rusar efter Softbank-exit medan Fingerprint rasar på nyemissionsbesked

Stockholmsbörsen stiger under morgonen. Sinch upplever ett lättnadsrally medan Fingerprint Cards faller tungt. Braincool har handelsstoppats på Spotlight efter att ha skjutit fram sin företrädesemission.   Efter 33..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

6. Aktien som Hernhag har svårt att låta bli: ”En godbit”

Aktien som Hernhag har svårt att låta bli: ”En godbit”. Och två aktier han nyligen ökat i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

7. Här är fredagens aktierekar

Färsk köprek för Tele2 - sänkta riktkurser för H&M..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 30 september finner vi bland annat "Softbank..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Softbank säljer sitt innehav i kurskollapsade Sinch

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 30 september finner vi bland annat "Softbank säljer sitt innehav i kurskollapsade Sinch" och "Softbank säljer sitt innehav i..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. DNB: Tele2 för attraktivt för att ignorera

Även Telia är ett "solitt" aktiecase - DNB rekommenderar köp i båda telekomoperatörerna..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

10. Höstens bästa aktier

Höstens bästa aktier. Så här får du bra ränta för dina sparpengar. Vi granskar flygbolagens bonussystem. Bästa investeringarna för lägre elkostnad. Elbilarna du ännu kan beställa till årsskiftet – med..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Nu rullar konkursvågen i Padelsverige – 12 bolag i putten sedan i somras

För några år sedan poppade padelhallarna upp som svampar i skogen. Nu har pendeln definitivt svängt. Under de senaste månaderna har ett dussin padelbolag kastat in handuken. Hallarna plågas inte bara av att..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

12. Ryssland anklagar väst för att ha saboterat Nord Stream

Teorierna om vem som låg bakom sabotaget på ledningarna Nord Stream 1 och 2 fortsätter. Ryssland har gått ut under fredagen och sagt att man nu har bevis på att det är väst som ligger bakom angreppen på..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Privatspararna hos nätbanken Avanza har minskat sin börsaffärer med 25 procent i september. Enligt ny statistik från banken och..

13. Avanza: Alla stjärnor på börsen står fel

Privatspararna hos nätbanken Avanza har minskat sin börsaffärer med 25 procent i september. Enligt ny statistik från banken och nätmäklaren gjordes 280 200 affärer per dag av privatsparare under månaden. Det är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Alla Affärsvärldens analyser vecka 39

Analyser av Axfood, Europris, Truecaller, Nelly, Lax-aktier, I Love Lund, Premium Snacks och HM samt Börsgolvet, Investeraren, Lock-up-avtal, Afv-portföljen, BuyHold-portföljen, nytt poddavsnitt, Råduppföljning och..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

15. Elprisrekorden sprider sig norrut

Rekordmånaden augusti avlöstes snabbt av en ännu dyrare september, när det kommer till elpriserna. Nu drabbas även norrlänningarna av nya toppnivåer. I södra Sverige är elen fortfarande svidande dyr – men..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt