Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Vinnare

Vinnare & Förlorare - Sinch rusar efter Softbank-exit medan Fingerprint rasar på nyemissionsbesked

Stockholmsbörsen stiger under morgonen. Sinch upplever ett lättnadsrally medan Fingerprint Cards faller tungt. Braincool har handelsstoppats på Spotlight efter att ha skjutit fram sin företrädesemission.

Efter 33 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,79 procent till 1 808,64. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,38 procent som lägst och 0,97 procent som högst.

Breda OMXSPI var upp 0,74 procent.

AktieKursförändringKommentar
Sinch12,0%Softbank har sålt hela sin position i bolaget
Tele21,5%DNB höjer till köp från behåll, riktkurs 120 kronor
Intrum2,0%Intrum säljer dotterbolaget Byjuno samt dess systerbolag Intrum Finance Services till Cembra Money Bank för 60 miljoner schweizerfranc
ABB0,5%ABB säljer återstående andel på 19,9 procent i samriskbolaget Hitachi Energi för 18,8 miljarder kronor. Man meddelar även att man gör en avsättning på 325 miljoner dollar kopplat till Kusile-ärendet
SKF0,3Nordea sänker till behåll från köp
Swedish Match0,1%Hedgefonden Elliott har flaggat för ett ökat ägande i snusjätten. Elliott sitter nu på 5,53 procent av aktierna.
Fingerprint Cards−17,0%Teknikbolaget ska emittera 75 miljoner kronor i nytt hybridkapital och genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 300 miljoner kronor
BraincoolHandelsstoppadAktien har handelsstoppats på Spotlight Stock Exchange efter att bolaget skjutit upp företrädesemission med drygt en vecka


http://media.finwire.com/media/FWM007B9AC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt