Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Kinnevik med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Electrolux, Mips och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. USA-jobben svepte bort börsuppgång

Jobbsiffran fick det att skaka till. Men trots den oväntat starka USA-statistiken håller sig Stockholmsbörsen ovanför nollstrecket...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 2 december. Några av..

3. Dagens aktierekommendationer – Samhällsbyggnadsbolag och Kinnevik med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 2 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Carnegie höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Branschen på väg mot krasch

”En slakt”, det säger Gunnar Hagman, vd för Skanska Sverige. Byggbolagen räknar med tvärnit för nya bostadsprojekt nästa år. För köpare kan det dock innebära rea på 20–30 procent...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Hernhag: Tre aktier att lägga under julgranen

Hernhag: Tre aktier att lägga under julgranen. Och tre aktier att hålla lite extra koll på..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Kreml: Putin öppen för samtal om Ukraina - Reuters

Rysslands president Vladimir Putin är öppen för att hålla samtal om ett potentiellt slut på kriget i Ukraina. Det meddelar Kreml sedan USA:s president Joe Biden tidigare sagt att han är redo för den sortens..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Fitch bekräftar BBB-betyg för SBB - utsikterna är positiva

Kreditvärderingsjätten Fitch bekräftar sitt kreditbetyg BBB- för fastighetsbolaget SBB. Utsikterna är positiva, enligt ett pressmeddelande. Ratinguppdateringen kommer efter att bolaget skapat ett joint venture och..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

Analyser av Bergman  Beving, Volati, Raysearch, Implantica, New Wave, Cibus, SBB, Kakel Max, LumenRadio, branschsvep iGaming samt Afv..

8. Alla Affärsvärldens analyser vecka 48

Analyser av Bergman  Beving, Volati, Raysearch, Implantica, New Wave, Cibus, SBB, Kakel Max, LumenRadio, branschsvep iGaming samt Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och..

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Evolution varslar 15 anställda i Stockholm

Livekasinoutvecklaren Evolution varslar 15 anställda i Stockholm, varav elva fastanställda. Det rapporterar Di. Skälet är byte av en teknisk plattform där alla nya spel från dotterbolaget Netent från och med 2023..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Bra blev dåligt – så var statistiken från USA som “alla” väntade på

Veckans, eller kanske månadens eller till och med kvartalets, viktigaste siffra visade att antalet sysselsatta i USA ökade med 263.000 personer. Men var det bra eller dåligt?..

En nyhet från Breakit som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Embracer är en favoritaktie för Handelsbanken - och bankens kunder

"Embracer är det bästa gamingbolaget i Norden vad gäller att skapa värde via förvärv och organisk tillväxt", skriver Handelsbanken...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

12. Carnegie sätter köp på SBB

Carnegie höjer sin riktkurs för SBB och sätter samtidigt köp på fastighetsbolagets aktie...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Husdjursaktier var stora vinnare under pandemin men nu har trenden vänt och värderingarna fallit. Dagens industri anar ett intressant..

13. Intressant läge i husdjursaktier - Di

Husdjursaktier var stora vinnare under pandemin men nu har trenden vänt och värderingarna fallit. Dagens industri anar ett intressant ingångsläge i aktierna. Allt fler skaffade hund eller katt under pandemin vilket..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

14. Vinnare & Förlorare - Softronic faller efter IT-incident

Stockholmsbörsen rör sig svagt nedåt under den inledande fredagshandeln. Senare i dag väntas amerikanska sysselsättningssiffror som anses vara en viktig pusselbit för Federal Reserve.  Efter knappt 20 minuters..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

15. Oväntat stark jobbsiffra i USA oroar marknaden

Den amerikanska arbetsmarknaden visar inga tecken på att bromsa in. Under november har 263 000 nya jobb skapats, vilket var mer än väntat. Börsen föll tillbaka efter beskedet...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt