Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "East Capital: Börsfesten är över – nu kommer baksmällan" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Mips, Electrolux och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Hernhag: Fem tillväxtaktier för 2023

Hernhag: Fem tillväxtaktier för 2023. Och aktierna han nyligen ökat i..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

Rekommenderar ökad exponering mot tillväxtmarknader: "Befinner sig i en annan fas"..

3. East Capital: Börsfesten är över – nu kommer baksmällan

Rekommenderar ökad exponering mot tillväxtmarknader: "Befinner sig i en annan fas"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. I elkrisens spår – Anders har tio grader hemma

I spåren av elkrisen tar många till drastiska åtgärder för att ha råd med elräkningarna. Anders håller tio grader inomhus men måste ändå låna pengar för att ha råd med el och mat. Forskare varnar för att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Dagens aktierekommendationer – Tele2 och Abliva med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 16 december. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Redburn sänker..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

6. Handelsbanken positiv till Embracers samarbete med Amazon

Igår meddelade gamingbolaget Embracer att man ingår ett samarbete med Amazon Games kring utvecklingen och förlagstjänster för ett nytt Tomb Raider-spel.   "Vi ser Embracer som en mycket intressant aktie men i..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

7. Norge vill införa hög skatt på vindkraft - slår mot svenska bolag: "En skandal"

Norge har lockat svenska vindkraftsbolag som Eolus Vind – men nu hotar en tung skattesmäll...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 16 december finner vi bland annat..

8. Lista: Dagens insynsaffärer - Affärsmannen Jonas Litborn åtalas för grova insiderbrott - Di

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 16 december finner vi bland annat "Affärsmannen Jonas Litborn åtalas för grova insiderbrott - Di" och "CD Capital Asset..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

9. Vinnare & Förlorare - Balder stiger på nyemission

Stockholmsbörsen inleder fredagen med att handlas nedåt. Balder går mot strömmen efter att ha gjort en riktad nyemission på 1,8 miljarder kronor.  Efter 28 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,54 procent till 2..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

10. Embracers studio Crystal Dynamics ingår avtal med Amazon Games

Gamingbolaget Embracers studio Crystal Dynamics har ingått ett avtal med Amazon Games avseende utveckling och förlagstjänster för ett nytt Tomb Raider-spel. Det framgår av ett pressmeddelande. Avtalet är en av de..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Så mycket ger Norge i elstöd i år – Sverige blir utan

I södra Norge har elpriserna varit höga hela 2022, ungefär som i Sverige, men i Norge infördes ett omfattande energistöd redan 2021. I Norges statsbudget för 2023 förslås att hela 44,7 miljarder norska kronor,..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

12. Guru jämför Stockholmsbörsen med Ebberöds Bank

Anonym men pricksäker guru målar börsen i svart inför 2023 och drar liknelse mellan Stockholmsbörsen och pjäsen Ebberöds Bank. Det danska folklustspelet Ebberöds Bank från 1920-talet, som det även gjorts..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

13. Börsen faller men småspararfavoriten  går mot strömmen

Aktien stiger efter affären - banken ställer sig positiv..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

14. Veckans 10 mest sedda börsvideos –"Gardell varnar för tre sektorer inför 2023 | EFN Marknad 16 december" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Gardell varnar för tre sektorer inför 2023 | EFN Marknad 16..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Investor och SBB mest köpta aktierna i år: "Förtroendet för Batljan är skyhögt"

Wallenbergarnas investmentbolag Investor och Ilija Batljans fastighetsbolag SBB dominerade köplistan hos nätmäklarna Avanza och Nordnet under 2022...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt