Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Kvällskollen:

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Kinesiska kändisar dör – många ifrågasätter covid-statistik" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Mips, Electrolux och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Inflationen i euroländerna faller ytterligare

Inflationen i euroländerna faller ytterligare. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Nu ifrågasätter allt fler kineser myndigheternas låga covid-statistik, sedan allt fler kändisar dör i Kina. Det är locket på som..

3. Kinesiska kändisar dör – många ifrågasätter covid-statistik

Nu ifrågasätter allt fler kineser myndigheternas låga covid-statistik, sedan allt fler kändisar dör i Kina. Det är locket på som gäller, både inom Kina och officiellt gentemot omvärlden. Men nu börjar covid..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. De ”omöjliga” bilstölderna

Din registreringsskylt läses av överallt. Nya bilar är fullproppade med teknik för att de ska kunna spåras. Så när Teslan stals från Mariusz Skrzypczynskis garageuppfart trodde han att det skulle bli lätt att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Tre saker som gör Finland till lyckligast i världen

Finland slår rekordet att vara det lyckligaste landet år efter år. Vad är då receptet på lycka? Enligt en av landets experter så finns det några saker som finländarna absolut inte gör. Det går bra för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Svenska båttillverkare gör succé i Las Vegas

Under den pågående teknikmässan CES i Las Vegas gör några svenska båttillverkare succé. Både Candela och Volvo Penta visar upp sina nya tekniker. Ett av de svenska bolagen på plats under CES i Las Vegas är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Du blir lycklig först efter 50-årsdippen

Trots sämre fysik så omnämns ålderdomen stundtals som en lycklig och gyllene epok i livet. Nu finns det statistik som underbyggen den tesen. Välbefinnandet varierar över tiden Det är en undersökning i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Enligt en ny studie så var vikingarnas dna betydligt mer utblandad än man tidigare trott. Vikingarna tog ofta med sig kvinnliga slavar..

8. Blonda vikingar? Inte enligt ny studie

Enligt en ny studie så var vikingarnas dna betydligt mer utblandad än man tidigare trott. Vikingarna tog ofta med sig kvinnliga slavar hem från platser österut som hjälpte till att förändra arvsmassan hos..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Aktierna stiger efter jobbstatistik i USA

Sysselsättningen i USA ökade med 223 000 jobb utanför jordbrukssektorn i december, enligt landets arbetsmarknadsdepartement och samtidigt ökade lönerna mindre än väntat. Börsen tar emot nyheterna med öppna..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Ukraina nobbar Putins vapenvila

Ukraina ger nobben åt den föreslagna vapenvila som Vladimir Putin ville se starta på fredagen. Enligt Ukraina handlar det istället om att Ryssland vill köpa tid för att kraftsamla sina styrkor. Det blev ingen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Fler har svårare att betala räkningar

Antalet inkassoärenden ökar under inflationskrisen. Och i början av året riskerar fler hushåll att bli tagna på sängen av oförutsedda kostnadsökningar...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Samsungs vinst rasar

Samsungs vinst rasar. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Från årsskiftet måste mäklarna bli tydligare med bostadsrättsföreningarnas skuldsättning, samtidigt som föreningarna ska redovisa..

13. Regler för borätter skärps – så påverkas priset

Från årsskiftet måste mäklarna bli tydligare med bostadsrättsföreningarnas skuldsättning, samtidigt som föreningarna ska redovisa nyckeltal. Förändringen välkomnas av branschen – men banken SBAB spår att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Högsta domstolen stoppar tvåfamiljshus

Ett nödrop om för stora bostadsprojekt i villaområden får gehör. Högsta domstolen har beslutat att ”tvåbostadshus” inte ska få bygglov när planbeskrivningen betonar enfamiljshus...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Porsche: Här är de nya modeller som elektrifieras

Porsche har länge tillverkat laddhybrider, och därefter gjort succé med elbilen Taycan. Ännu är dock långt ifrån alla modeller elektrifierade. Det ska det bli ändring på. I en intervju med den brittiska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.