Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Kinesiska kändisar dör – många ifrågasätter covid-statistik" av Dagens PS – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Mips, Electrolux och Samhällsbyggnadsbolag. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Inflationen i euroländerna faller ytterligare

Inflationen i euroländerna faller ytterligare. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Nu ifrågasätter allt fler kineser myndigheternas låga covid-statistik, sedan allt fler kändisar dör i Kina. Det är locket på som..

3. Kinesiska kändisar dör – många ifrågasätter covid-statistik

Nu ifrågasätter allt fler kineser myndigheternas låga covid-statistik, sedan allt fler kändisar dör i Kina. Det är locket på som gäller, både inom Kina och officiellt gentemot omvärlden. Men nu börjar covid..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

4. De ”omöjliga” bilstölderna

Din registreringsskylt läses av överallt. Nya bilar är fullproppade med teknik för att de ska kunna spåras. Så när Teslan stals från Mariusz Skrzypczynskis garageuppfart trodde han att det skulle bli lätt att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

5. Tre saker som gör Finland till lyckligast i världen

Finland slår rekordet att vara det lyckligaste landet år efter år. Vad är då receptet på lycka? Enligt en av landets experter så finns det några saker som finländarna absolut inte gör. Det går bra för..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

6. Svenska båttillverkare gör succé i Las Vegas

Under den pågående teknikmässan CES i Las Vegas gör några svenska båttillverkare succé. Både Candela och Volvo Penta visar upp sina nya tekniker. Ett av de svenska bolagen på plats under CES i Las Vegas är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Du blir lycklig först efter 50-årsdippen

Trots sämre fysik så omnämns ålderdomen stundtals som en lycklig och gyllene epok i livet. Nu finns det statistik som underbyggen den tesen. Välbefinnandet varierar över tiden Det är en undersökning i..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Enligt en ny studie så var vikingarnas dna betydligt mer utblandad än man tidigare trott. Vikingarna tog ofta med sig kvinnliga slavar..

8. Blonda vikingar? Inte enligt ny studie

Enligt en ny studie så var vikingarnas dna betydligt mer utblandad än man tidigare trott. Vikingarna tog ofta med sig kvinnliga slavar hem från platser österut som hjälpte till att förändra arvsmassan hos..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

9. Aktierna stiger efter jobbstatistik i USA

Sysselsättningen i USA ökade med 223 000 jobb utanför jordbrukssektorn i december, enligt landets arbetsmarknadsdepartement och samtidigt ökade lönerna mindre än väntat. Börsen tar emot nyheterna med öppna..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

10. Ukraina nobbar Putins vapenvila

Ukraina ger nobben åt den föreslagna vapenvila som Vladimir Putin ville se starta på fredagen. Enligt Ukraina handlar det istället om att Ryssland vill köpa tid för att kraftsamla sina styrkor. Det blev ingen..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Fler har svårare att betala räkningar

Antalet inkassoärenden ökar under inflationskrisen. Och i början av året riskerar fler hushåll att bli tagna på sängen av oförutsedda kostnadsökningar...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Samsungs vinst rasar

Samsungs vinst rasar. ..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Från årsskiftet måste mäklarna bli tydligare med bostadsrättsföreningarnas skuldsättning, samtidigt som föreningarna ska redovisa..

13. Regler för borätter skärps – så påverkas priset

Från årsskiftet måste mäklarna bli tydligare med bostadsrättsföreningarnas skuldsättning, samtidigt som föreningarna ska redovisa nyckeltal. Förändringen välkomnas av branschen – men banken SBAB spår att..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

14. Högsta domstolen stoppar tvåfamiljshus

Ett nödrop om för stora bostadsprojekt i villaområden får gehör. Högsta domstolen har beslutat att ”tvåbostadshus” inte ska få bygglov när planbeskrivningen betonar enfamiljshus...

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

15. Porsche: Här är de nya modeller som elektrifieras

Porsche har länge tillverkat laddhybrider, och därefter gjort succé med elbilen Taycan. Ännu är dock långt ifrån alla modeller elektrifierade. Det ska det bli ändring på. I en intervju med den brittiska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt