Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Ränteuppgången skrämmer inte strategen – väljer fortsatt aktier" av Privata Affärer – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Mips, Samhällsbyggnadsbolag och Orrön Energy. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Stockholmsbörsen rasar efter bankkollapsen i USA

Breda indexen ned rejält efter gårdagens nyhet på Wall Street..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

Pekar ut sina favoriter: "En kassako som delar ut massvis med pengar till aktieägarna"..

3. Ränteuppgången skrämmer inte strategen – väljer fortsatt aktier

Pekar ut sina favoriter: "En kassako som delar ut massvis med pengar till aktieägarna"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

4. Investmentbolaget  som går under radarn

Analytikern: Helt okänt för många - men ett bolag som presterat bra genom åren..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

5. Hernhag: Fyra köpvärda aktier inför utdelningssäsongen

Hernhag: Fyra köpvärda aktier inför utdelningssäsongen. Och en aktie som är "ett potentiellt fynd"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

6. Dagens aktierekommendationer – SSAB och Systemair med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 10 mars. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Citigroup höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

7. Nytt jätteras för banker – drog ner Wall Street

Det var röda siffror på Wall Street vid torsdagens stängning. Nya jätteras för storbankerna innebär att de drar med sig Wall Street i fallet. Det var ingen munter läsning för många banker i USA på torsdagen...

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

Den amerikanska sysselsättningen inom både privata och statliga sektorerna ökade mer än väntat i februari...

8. Sysselsättningen i USA ökade mer än väntat

Den amerikanska sysselsättningen inom både privata och statliga sektorerna ökade mer än väntat i februari...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Aktierna med hög utdelning som experterna hade valt nu

Favoritaktierna bland utdelningsmaskinerna: "Låg värdering"..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

10. Ukraina: Wagnergruppen besegrad – ”stora förluster”

Rysslands paramilitära insatsstyrka Wagnergruppen har varit en aktiv del av landets invasion av Ukraina sedan krigets början den 24 februari 2022. Men nu tar man paus efter stora förluster. Enligt den amerikanska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Efter börsraset: "Stor oro för banksektorn"

Svenska och europeiska storbanker faller tungt på börserna på fredagsmorgonen. Orsaken är problem för en amerikansk bank – vilket spridit nervositet genom hela sektorn. – Det gör att man blir orolig för..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

12. Bankras på Wall Street – miljarder försvann för Alecta

Bankras på Wall Street – miljarder försvann för Alecta..

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

Silicon Valley Bank faller för andra dagen i rad. På torsdagen rasade den 60 procent. Nu ser den ut att falla 70 procent till. Och med..

13. Miljardbank kraschar – med svenska pensionspengar

Silicon Valley Bank faller för andra dagen i rad. På torsdagen rasade den 60 procent. Nu ser den ut att falla 70 procent till. Och med sig tar den svenska pensioner för miljardbelopp. Den svenska pensionsfonden..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Veckans 10 mest sedda börsvideos –"Nyheter från Hexatronic, uppsida i Fabege & tufft för Eastnine / God morgon från Paretodesken 6 mars" toppar

Under veckan som som gått har det levererats många sevärda videoklipp från våra olika anslutna källor för börs- och ekonomivideos av olika slag. "Nyheter från Hexatronic, uppsida i Fabege & tufft för Eastnine..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Lista: Dagens insynsaffärer - Storskogen-chef säljer aktier för 10,7 miljoner kronor

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 10 mars finner vi bland annat "Storskogen-chef säljer aktier för 10,7 miljoner kronor" och "Delägare i Scalata Invest..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eastnine

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.