Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Kvällskollen:

Kvällskollen: 15 mest lästa nyheterna idag – "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu"

Nedan följer en kort sammanfattning av de nyheter som trendat hos Börskollen idag. Här kan du bland annat läsa om "Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu" som skrevs av Börskollen eller "Dagens aktierekommendationer – SSAB och Re:NewCell med på listan" av Börskollen – och ytterligare 13 av de mest uppskattade nyheterna just nu.

1. Blankningskollen: 20 mest blankade aktierna just nu

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest blankade aktierna just nu. I toppen av denna lista hittar vi denna vecka Samhällsbyggnadsbolag, Intrum och Sinch. Nedan finner du hela topp 20-listan, läser mer om..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

2. Här är aktierna Avanzas kunder köpt senaste veckan - Hexatronic och Nelly Group har fått flest nya ägare

Nedan finner du en färsk sammanställning av de mest köpta aktierna hos Avanza just nu. På topp 3 denna vecka hittar vi Hexatronic, Nelly Group och Investor men läs vidare för att se hela listan med alla 20 bolag..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 maj. Några av de..

3. Dagens aktierekommendationer – SSAB och Re:NewCell med på listan

Nedan finner du en summering av de analysrekommendationer och riktkursförändringar som har rapporterats om idag den 5 maj. Några av de som har väckt mest intresse hos Börskollens läsare är: Barclays höjer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

4. Hernhag: Fem högutdelare med potential

Den mest intressanta bankaktien just nu – och så gör du med Castellums nyemission..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

5. Aktien rasade tvåsiffrigt - banken ser solklart köpläge

Handelsbanken: Raset var överdrivet och värderingen är attraktiv - direktavkastningen överstiger 5%..

En nyhet från Aktiespararna som du kan ta del av här.

6. Ryssland hotar Finland med militära åtgärder

Ryssland uppger nu att man kommer ta till militära åtgärder om Nato bygger baser i Finland. I ryska ögon styrs Finland nu av Nato och har förlorat sin självständighet. Det var klara besked som kom från det ryska..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

7. Chefsekonom om Volvos varsel: ”Kan bli problem”

Under torsdagen kom nyheten att Volvo varslar 1 300 anställda i Sverige. Men chefsekonomen Johan Kreicbergs vid Sveriges ingenjörer ser inga symtom på en kommande varselvåg inom industrin. ”Det här beslutet är..

En nyhet från SVD Näringsliv som du kan ta del av här.

Fastighetsbolaget Castellum offentliggör nu villkoren för sin sedan tidigare aviserade företrädesemission på tio miljarder kronor...

8. Teckningskursen blir 62 kronor i Castellums emission

Fastighetsbolaget Castellum offentliggör nu villkoren för sin sedan tidigare aviserade företrädesemission på tio miljarder kronor...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

9. Akelius om Castellums jätteemission: "Lysande av styrelsen"

Nu är villkoren klara i Castellums företrädesemission på 10 miljarder...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

10. Sivers Semiconductors beviljas en halv miljon euro för EU-projekt

Teknikföretaget Sivers Semiconductors affärsenhet Sivers Wireless har beviljats 496 070 euro, motsvarande cirka 5,6 miljoner kronor, under EU-projektet Paralia. Det framgår av ett pressmeddelande. Projektet samlar..

En nyhet från Finwire / Börskollen som du kan ta del av här.

För dig som gillar nyhetssammanfattningar

Önskar du uppdateringar och inspiration i form av aktuella nyhetsuppslag om börsen och aktier, viktiga händelser eller intressanta finansrelaterade teman som exempelvis våra populära intervjuer?

I så fall rekommenderar vi att du registrerar dig för vårt populära nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest intressanta nyhetsuppslagen från våra drygt 110+ olika källor.

11. Fastighetsprofilen: Deltar i SBB:s nyemission om stöd finns

Aktien handlas under emissionskursen - "teckningskursen en fråga för styrelsen"..

En nyhet från Privata Affärer som du kan ta del av här.

12. SBB:s IR-chef lämnar - sker inför kritiserad miljardemission

SBBs IR- och hållbarhetschef Marika Dimming lämnar företaget...

En nyhet från Affärsvärlden som du kan ta del av här.

Världen är full av svåra personlighetstyper, men den typen som de allra flesta någon gång stött på är narcissisten. Här är sex..

13. 6 fraser narcissister alltid använder

Världen är full av svåra personlighetstyper, men den typen som de allra flesta någon gång stött på är narcissisten. Här är sex fraser narcissister alltid använder och hur du hanterar dem. Narcissister är..

En nyhet från Dagens PS som du kan ta del av här.

14. Lista: Dagens insynsaffärer - Humbles vd och förvärvschef ökar sina aktieinnehav

Bland de insynsaffärer som har väckt mest uppmärksamhet hos Börskollens läsare idag den 5 maj finner vi bland annat "Humbles vd och förvärvschef ökar sina aktieinnehav" och "Oroväckande trend: Nu säljer..

En nyhet från Börskollen som du kan ta del av här.

15. Solcellspriserna sjunker – "rekordlåga nivåer"

Otovo, Europas ledande marknadsplats för installationer av solceller och batterier för bostäder, har publicerat sina finansiella resultat för det första kvartalet 2023...

En nyhet från Realtid som du kan ta del av här.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Akelius

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.